Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава едновременно да прави намеци за възможно съвместно управление с ПП-ДБ, но и изключва това, а днес вече зави и към възможността за друг тип управляващо мнозинство.

Както гласуват хората, после така щели да се правят коалиции, заяви Борисов.

Попитан дали пак ще направи сглобка с ПП-ДБ, той отговори: "Много зависи кой как ще се представи. Много зависи кои хора от тях имат интегритет, за да участват в подобни разговори."

Изказването на Борисов идва след оповестените днес резултати от проучването на агенция "Тренд", при които с почти еднакви стойности са три партии - ПП-ДБ (15.5%), ДПС (14.4%) и "Възраждане" (14.2%), а това означава и битка както за второто, така и за третото място в следващия парламент.

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за общо управление след изборите

Борисов постави ултиматум на ПП-ДБ за общо управление след изборите

"Или ще спрат да преиначават, или служебните правителства могат да изкарат много дълго"

На въпрос относно обвинението от брифинга на акад. Николай Денков за това, че ГЕРБ и ДПС блокират в комисии няколкото закона, заради които и няма да получим второто плащане по ПВУ, Борисов се усмихна, но след това не отговори в конкретика, а се върна 3 години назад и успехите на ГЕРБ тогава - оставили готов ПВУ, ГЕРБ вкарали страната в чакалнята на Еврозоната. Именно ГЕРБ прави така, че българският народ да печели с милиарди.

Като несериозни Борисов определи критиките към партията му. Не може да има сглобка с хора, които нямат реална представа за това, което са сътворили, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Той не приема критиките към Росен Желязков и исканата му оставка. Ми да я искат, заяви Борисов и определи искането като емоционални изблици на слабост.

Борисов осъди вчерашното поведение на някои журналисти, които ядосаха Бойко Рашков, който хвърли телефона на един, а друг заплаши с чадър. Осъждам подобни неща, не ми харесват, изтъкна лидерът на ГЕРБ.