Ще продължим политиката на служебния кабинет, ще има надграждане. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, който прие поста от Гроздан Караджов на церемония в МРРБ днес, съобщиха от институцията.

Надявам се да намерим в напреднал етап всички неща, за които говорихме преди седем месеца с г-н Караджов, и да продължим в конструктивна посока в бъдеще, заяви Шишков, който по време на двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев през 2021 г., беше съветник и заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Гроздан Караджов определи предлаганите решения за пътищата като бомба със закъснител

Гроздан Караджов определи предлаганите решения за пътищата като бомба със закъснител

Ако фирмите доброволно не продължат да си вършат работата ще се предизвика огромна катастрофа

Запитан за най-важните задачи пред МРРБ Иван Шишков призна, че, че очевидно има проблем с пътните фирми, но обясни, че трябва да се запознае в дълбочина с проблема, за да бъде намерено правилното и законосъобразно решение. Той увери, че със сигурност държавата няма да остане без пътно поддържане. И отбеляза, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството има и други важни приоритети, по които трябва да се работи на бързи обороти.

За мен е чест да предам символично "ключът към МРРБ" на Вас, защото имате дълбока следа в министерството. Познавате проблемите и задачите и съм сигурен, че още от днес ще поемете най-важните задачи, които стоят пред министерството, посочи Гроздан Караджов.

От МФ обвиняват Гроздан Караджов в лъжа

От МФ обвиняват Гроздан Караджов в лъжа

От МФ не са се намесвали в съдържанието на документациите на АПИ

Припомняме, че Караджов пък беше в основата на разрива между ПП и ИТН, който доведе до края на 47 Народно събрание и кабинета "Петков", след като му беше отказано предоставянето на допълнителни средства за управлявани от МРРБ дейности. На 8 юни лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов изтегли министрите си от бившето вече правителство. В последствие Гроздан Караджов, и Кирил Петков си разменяха взаимни обвинения, докато пътните строители започнаха протестни действия, които по-късно бяха прекратени