ДПС изпраща ГЕРБ в забвението с последен вот на недоверие. Този път вотът на недоверие е за цялостната политика на партията на Бойко Борисов.

На днешната пресконференция Лютви Местан посочи, че ДПС започва консултации с опозицията за внасяне на поредния вот на недоверие срещу кабинета Борисов.
Припомняме, това е петият вот на недоверие срещу кабинета.

СДС заподозря топла връзка между Доган и Костов

Още...

Този вот на недоверие трябва да бъде разискан и гласуван през първата половина на месец декември, смята Местан и поясни, че след декември ще има конституционни пречки за иницииране на вот на недоверие.

С този вот ДПС отправя и предизвикателство към останалите партии в парламента, които се обявяват за опозиция на днешното управление. „Време е всички политически сили, които заявяват, че са опозиция, да се опитат да преодолеят това усилие за двузначност в политическото си поведение", коментира Лютви Местан.

Според него неприемливи са твърденията на опозиционни партии като „Синята коалиция" например, които заявяват, че подкрепят мотивите за вот на недоверие, но няма да гласуват в него, защото е иницииран от ДПС и БСП, например.
Лютви Местан призовава тези партии да преодолеят политическата си шизофренност.

„В края на това управление политическите партии трябва да му дадат ясна оценка", коментира и Христо Бисеров. „ГЕРБ не спечели властта", припомня той и изтъкна, че Борисов е дошъл на власт с подкрепата на три парламентарни групи.
Заради цивилизационни различия обаче ДПС няма да проведе самостоятелни преговори с „Атака".

От ДПС са категорични, че този вот ще постави на изпитание политическата идентичност на някои партии в настоящия парламент. От партията на Ахмед Доган са категорични още, че при този вот ще се заяви алтернативата на управлението на ГЕРБ.

От движението са убедени още, че в следващия парламент ГЕРБ няма да е доминираща сила и няма да е управляваща партия. Освен това от ДПС са категорични, че след Избори 2013 Бойко Борисов няма да може да се наслаждава на комфорта, който е имал досега.
Досега той опитваше меда, а тази зима ще усети жилото, категоричен бе Лютви Местан.

"Всеки ден има поводи да се иска вот на недоверие към правителството", заяви по-късно говорителят на НС на БСП Ангел Найденов по повод намерението на ДПС да започне консултации за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.
Според Найденов има логика да се търси вот за провал на цялостната политика на управляващите и затова ПГКБ ще се включи в консултациите. Той отбеляза, че вотът на недоверие, който ще поиска левицата е много по- скоро - в събота на 17 ноември на площада пред парламента. Всички недоволни граждани от управлението на Бойко Борисов могат да му гласуват вот на недоверие и да сложат точка на катастрофата ГЕРБ.

Припомняме, по време на пресконференция председателят на социалистите Сергей Станишев обяви, че БСП кани на протест всички граждани, които искат промяна в България.
Лидерът на БСП призова тази събота пред парламента да излязат хората, които не одобряват случващото се в държавата и са против управлението на ГЕРБ, против мизерията, безработицата, социалното безразличие. Националният протестен митинг „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ" ще започне в 12.00 часа на 17.11.2012 г. на пл. Св. Ал. Невски в София. „Властта става опасна за държавата и за хората и затова трябва да си ходи", категоричен беше председателят на социалистите.