Николай Хаджигенов е разочарован от решението на Слави Трифонов да върне мандата. 60% от българските граждани искат да има правителство предимно от партиите на протеста, сподели той пред БиТиВи.

Всички се притесняват от големия провал, коментира той. В момента провалът се нарича ГЕРБ и Борисов, по думите на Хаджигенов, въпреки че признава, че обединението е сложен процес. От 2005 г. у нас управляват коалиции, припомни той.

В БСП разтревожени: Връщането на мандата е подмяна на промяната

В БСП разтревожени: Връщането на мандата е подмяна на промяната

Задкулисието се прероди в нов образ

Ако спрем да опитваме, Борисов ще спечели, изтъкна народният представител. Готвим се да получим третия мандат, призна Николай Хаджигенов. Въпреки това, по думите му, "Изправи се! Мутри вън!" е най-малката парламентарна група и е смешно да се очаква тя да състави правителство. Въпреки това Николай Хаджигенов е готов да свърши трудните неща.

Той настоява за съдебна реформа и да се даде възможност на хората да гласуват свободно, без гласът им да им се краде.

анкета

Какво правителство ще имаме?

Виж резултати

На ГЕРБ 10.4%

На ИТН с плаваща подкрепа 20.6%

Всички срещу ГЕРБ 14.1%

На БСП и ДПС 2.1%

Служебно правителство 52.8%

Припомняме, миналата седмица от ГЕРБ/СДС и номинираният от тях за премиер Даниел Митов върнаха първия мандат за съставяне на правителство след провелите се на 4 април избори за народни представители. От ГЕРБ/СДС върнаха мандата, след като и от "Демократична България" и от "Има такъв народ" отказаха изобщо разговори за подкрепа за съставяне на правителство и преди предложението им за кабинет да мине на гласуване през Народното събрание.

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Несериозно е да мислим още за служебно правителство

Така вторият мандат трябва да бъде връчен на "Има такъв народ" на Слави Трифонов. Президентът Румен Радев не връчи веднага мандата, въпреки че беше уверил, че няма да забавя процедурата. Държавният глава изрази надежда предоставеното време да бъде инвестирано в диалог и изграждане на доверие между политическите сили, тъй като България има нужда от стабилно правителство.

Вчера обаче лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че мандатът ще бъде приет с уважение, но върнат веднага. Реално изпреварили конституционната процедура, сега вече се очаква връчването на третия мандат.

Трудни следизборни прогнози... нещо неочаквано?

Трудни следизборни прогнози... нещо неочаквано?

Досега нямаме парламент, разпуснат без да излъчи изпълнителна власт, напомня Евгени Кръстев, но има шанс служебното правителство да поизчака до следващата година