Вицепрезидентът Илияна Йотова даде отлична оценка на държавния глава за свършената от него работа през първата година от мандата му. "Категорично властта не ме замая. Президентът Радев властта определено не го промени. Той стои стабилно. По шестобалната система оценката на Радев за изминалата година е 5,5." Това заяви в ефира на bTV Йотова.

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Румен Радев: Парламентарната република атрофира

Държавният глава настоя да отстояваме демократичните си права

По думите ѝ президентът сам взима решения, но се вслушва и в съвети.

"Не приемам тезата на г-жа Караянчева", така Йотова коментира думите на председателя на НС, че нападките на президента също са причина за ниския рейтинг на парламента.

"Приех думите на президента като една вярна диагноза. Той каза на глас онова, което много българи говорят за това как работи парламента", добави тя.

Йотова отбеляза, че за времето когато тя е била в парламента и сега, се е променила нивото на дискусията.
БСП имаше основание да постави темата за корупцията, но трябваше да стане по-рано, заяви Йотова по повод вотът на недоверие.

Тя посочи, че ще се включи в дебата за Истанбулската конвенция, когато види пакет от закони към нея.

"Приемам изцяло решението на БСП да има референдум за Истанбулската конвенция", категорична беше Йотова.

По думите ѝ всички държави, които са приели конвенцията, имат резерви. Тя даде за пример Полша, която е обявила, че я приема, но само ако действията ѝ са в рамките на Конституцията и си пожела така да бъде приета и у нас.