"Трябва веднъж завинаги да се сложи точка на това говорене. 12 дена преди да бъде представена публична тази кандидатура, господин Николов знаеше, че ще бъде номиниран за кандидат за премиер". Това заяви депутатът от "Има такъв народ" Филип Станев за БНР секунди след като и съпредседателят на Демократична България" Христо Иванов потвърди думите на Николай Хаджигенов, че единственото обсъждано име е било това на адвоката и депутат Петър Илиев. След Филип Станев това каза и Татяна Дончева, депутат от ИСБНИ.

ИТН никога не са предлагали, обсъждали и казвали на някого името Петър Илиев за кандидат за премиер. Спекулациите и говоренето обърква целите разговори, посочи Станев.

"Един мъж, а и един човек, ако не си държи на думата като човек струва точно толкова колкото въздухът над главата му", метафорично се изрази Филип Станев.

Христо Иванов: Получихме черна кутия от Слави Трифонов

Христо Иванов: Получихме черна кутия от Слави Трифонов

И с ДБ всъщност се е коментирало името на Петър Илиев, не и на Пламен Николов

Стана ясно, че ИТН продължават по плана да представят имената на министрите едва в петък при гласуването на мандата в пленарна зала. Филип Станев смята, че ако сега обявяват министрите си, те ще бъдат обект на всякакви атаки и на жълти новини.

По думите му крайно време е политиката да престане да се прави по пазарски начин от типа битак.

Ако се изчегъртва ГЕРБ, но да го подменяме с друг модел и да го маскираме зад това, че сме умни, красиви и че сме градската интелигенция, е грешен подход. Дайте да не се делим на умни и красиви, а да работим, защото държавата го е закъсала жестоко, призова Филип Станев.

Слави Трифонов отговаря от фейсбук вместо Йорданов и Николов

Слави Трифонов отговаря от фейсбук вместо Йорданов и Николов

Уточнява, че решението е взето преди две седмици

Ако ще си играем на лукавост и фалшива дипломация, няма да стане. Ние не сме такива хора, защото отговорността трябва да я понесем ние, подчерта депутатът от ИТН и допълни, че за тях властта не е самоцел.

Ако не ни подкрепят, за нас не е проблем да си тръгнем - никакъв проблем. Ако влизаш в политиката, за да ти ръкопляскат, си се объркал много сериозно, подчерта Станев.

Топ приоритет за ИТН остава прилагането на закона и постигането на възмездие.

На въпрос дали разчитат на падащия кворум за прокарване на правителство, след като и вчера експремиерът Борисов даде заявка, че може да изтегли депутатите от пленарна зала, Филип Станев заяви, че от ИТН не може да кажат на ГЕРБ какво да правят. На ДБ, БСП, ДПС също не могат да кажат.

Борисов за кандидат-премиера: Симпатично изглежда момчето, но няма самочувствие

Борисов за кандидат-премиера: Симпатично изглежда момчето, но няма самочувствие

Единственият шанс е "Слави да излезе и да озапти другите, може, защото е авторитарен"

Отговорността, че няма да има управление обаче, няма да бъде наша, посочи Филип Станев.

"Дайте ни да управлявате и актуализацията на бюджета, и Плана за възстановяване и устойчивост ще станат", призова той.

Ако няма да действаме практично, нищо няма да стане, каза още той. "При нас, да не се хвалим, но има отговорни и професионални хора", похвали се депутатът.