Заместник-председателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" адвокат Николай Хаджигенов разбрал от медиите, че ГЕРБ са върнали мандата.

Има само един начин да разберем дали "Има такъв народ" ще съставят правителство - като президентът им връчи мандата, посочи Хаджигенов и увери, че коалицията би подкрепила правителство на опозиционните партии.

Водени са неофициални разговори с ИТН и "Демократична България".

На въпрос на News.bg дали вървим към предсрочни избори, адвокат Хаджигенов отбеляза, че предсрочните избори винаги са вариант и от коалицията са готови за такива. Въпросът според него е дали някой ще успее да състави правителство.

Татяна Дончева се надява на кабинет с хоризонт до Нова година и избори след президентските

Татяна Дончева се надява на кабинет с хоризонт до Нова година и избори след президентските

Тя обаче се опасява от "прекалено артистичен" състав на евентуално правителство на ИТН

"Мнозинството, въпреки че е чудесно като брой гласове, прелива по определени политики, което е добре, но това, което наблюдаваме в последната седмица, е истинска демокрация, а не тоталитарно управление, еднолично - Борисов от джипката да мята смс и всички да козируват, различно е. Демокрацията изглежда така - не ни харесва, ама демокрацията е скучен, бавен и тромав процес", коментира Хаджигенов.

Запитан отново от News.bg дали е готов да стане министър, за да свърши мръсната тежка работа, Хаджигенов заяви, че му стиска. "Досега участието във властта е разглеждано като паница с леща, тоест сяда някой и започва да гребе - по възможност сяда вътре в паницата с леща. Сега обаче трябва да свършим трудната, мръсна и неприятна работа по изчегъртването на ГЕРБ от най-високите до най-ниските нива. Да, стиска ми да свърша мръсната работа", каза още той.

Анализатори: Отговорността за кабинет е на "Има такъв народ"

Анализатори: Отговорността за кабинет е на "Има такъв народ"

В кампанията на предсрочните избори ще се повтаря само, че ИТН са виновни