Комисията за аферата в Агенция "Митници" приключи дейността си. Константин Бачийски от ПП-ДБ възропта, че докладът е раздаден на депутатите 2 часа преди заседанието. Нямало време да се запознае с него, докато тече пленарно заседание. От ПП-ДБ няма да подкрепят и подпишат доклада.

Румен Гечев изтъкна, че левите ще се подпишат под доклада с особено мнение. По думите му докладът разказва какво се е случило в комисията, а докладът е предизборен. Всеки е невинен до доказване на противното, заяви червеният депутат.

Ние ще подпишем доклада без особено мнение, включи се и Йордан Цонев, ДПС, който се похвали, че прочел целият доклад на комисията. Той смята, че комисията си е свършила работата добре. А ДПС са удовлетворени.

Рая Назарян от ГЕРБ също даде позитивна оценка за доклада. Подобни практики бъдат ли извършени, ще бъдат разкрити, увери тя. От "Възраждане" пък коментираха, че комисията работила ударно, но също слагат подпис с особено мнение поради липса на време да го изчетат. Според партията е ясно, че Асен Василев е познавал Стефан и Марин Димитрови и те са посещавали Министерство на финансите.

Комисията изпраща доклада в прокуратурата.

Припомняме, вчера беше проведено заседание, при което бившият финансов министър Асен Василев беше разпитан по казуса с Агенция "Митници". Срещу него имаше подозрения за участие в контрабанден канал, заедно с Петя Банкова.

Асен Василев пита: А защо ДАНС мълчала 2 г. на канала Паскал-Димитрови

Асен Василев пита: А защо ДАНС мълчала 2 г. на канала Паскал-Димитрови

Не познава Паскал, нито Димитрови