Патриотичният фронт отново разединен. Този път относно подкрепата си за Екатерина Захариева. 7 ще гласуват „въздържал се” на утрешния избор на нов министър на правосъдието, а 9 „за”.

Това стана ясно след срещата на Захариева с патриотите.

Припомняме, преди седмица между партиите, сформиращи ПФ – НФСБ и ВМРО, прехвърчаха искри заради искането на Валери Симеонов депутатката Поли Карастоянова да бъде изгонена от ПГ. Тогава от ВМРО се обявиха против и подкрепиха Карастоянова.

Сега Валери Симеонов обясни пред медиите, че и той е от тези, които не били убедени в качествата на Захариева.

Зададохме въпроси от отговорите, на които не останахме доволни, информира патриотът. Според Симеонов от НФСБ задали някои неудобни въпроси като строежите на местността Червенка на Черно море, които били собственост на президента Плевнелиев. Питали Захариева какво е отношението й към тези имоти. Искали и отношението й за съдийския протест.

Госпожа Захариева от дълги години е свързана с г-н Плевнелиев, така Симеонов отговори на въпрос дали и новият правосъден министър е свързан с имотите на Червенка.

Според Красимир Каракачанов разговорът бил конструктивен. По отношение на необходимите реформи в съдебната система Захариева спечелила ВМРО. Тя обещала по-динамична и бърза процедура за приобщаване на българските общности зад граница

Колегите ще гласуват според собствените си убеждения, с тези думи Каракачанов коментира разнобоя в групата на ПФ. Той даже изтъкна, че Захариева била по-убедителна в разговорите с патриотите от подалия оставка Христо Иванов.