БСП връща мандата утре и няма да си промени позицията.

Това потвърди лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията. "Няма да оползотворяваме мандат с 38 депутати, казахме в началото, а сега в края на този парламент, когато виждаме изобщо за какво става дума вътре, за какви коалиции не върху политики, а за власт и пари, още по-малко. Този парламент се изчерпа и от към доверие, и от към възможности", заяви Нинова.

Тя призова президента Росен Плевнелиев за по-бързо връчване на мандати, свикване на служебно правителство и предсрочни избори - всичко друго е агония на държавата. "И сега се събрали реформатори и ГЕРБ да умуват как да направят правителство с мандат на реформаторите. Ами две години бяха в този формат, само че ГЕРБ и реформаторите, сега да бъдат реформатори и ГЕРБ", недоумява ситуацията Нинова и продължи с думите и какво се случи - имаше ли стабилност на решенията - нямаше, имаше ли вътре постоянно разправии, караници - реформаторите се разделиха на две, е защо е тази агония на държавата да продължава - попита още лидерът на левицата.

На въпрос дали БСП лява България ще отмине декларацията на реформаторите, че ще търсят съгласие за съставяне на правителство с всички евроатлантически ориентирани партии, Нинова попита на кого тепърва да доказват, че са европейски ориентирани, след като те са партията, която 2007 г. е направила България член на ЕС.

"Докога ще се обясняваме за тази работа на реформаторите - отговаряме, че кой каква партия е и какви ценности носи оценява народът на избори".

"Искаме предсрочни избори, за да чуем как ще ни оцени народът като партия. Иначе оценките на РБ ги оставяме за тях", коментира още тя.