Депутатите от Реформаторския блок ще гласуват по съвест третото четене на промените в Конституцията. Това решиха те след сутрешно заседание на ПГ на РБ.

Гласуването е поименно, всеки ще изрази личната си позиция, обясни след съвещанието в НС Найден Зеленогорски. По думите му това изискване било разписано и в основния закон. Затова и нямало единно решение на групата как да се гласува за промените.

Припомняме, вчера стана ясно, че по-голямата част от блока – без ДСБ, остават верни на правителството, като единствено хората на Радан Кънев излизат в опозиция, но остават членове на Реформаторския блок.

Днес не е обсъждана целостта на ПГ на РБ, стана ясно още от коментара на Зеленогорски. "Групата е цяла, Реформаторският блок е цял, спокойно", категоричен бе той.

Местан за реформите на Христо Иванов: Едно голямо нищо

Местан за реформите на Христо Иванов: Едно голямо нищо

Това нищо трябвало да запълни Екатерина Захариева

По повод възможността да не се съберат 180 гласа Радан Кънев каза: „Това е отговорност на хората, които събраха 204 гласа срещу първоначалния компромис. Ако обичат, да си ги събират пак”.

С 204 гласа преди седмица бе гласувана промяната, определяща квотите във Висшия съдебен съвет, станала повод за оставката на правосъдния министър и драмите сред реформаторите.