"Никола Минчев не може да е пречка за избор на председател на парламента. Ако някои се опитва да вкара ПП в проблема - това беше изходът, но сега оставаме на ГЕРБ и останалите партии да изберат председател на Народното събрание". Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Радостин Василев пред Нова телевизия.

ПП не търси уйдурма с ДПС за председател на парламента.

Василев добави, че за сегашния парламент е трудно да формира мнозинство за председател на парламента, камо ли за някакъв кабинет. ПП ще подкрепят всяка политика на едно управляващо мнозинство, което е свързано с повишаване на доходите на работещите и на пенсиите на пенсионерите.

ДБ не помага на Борисов да излезе от изолация

ДБ не помага на Борисов да излезе от изолация

Да си оттеглят номинацията на Желязков и да върнат първия мандат

Към момента не се вижда как ще се управлява с първия и втория мандат. Ако вторият мандат за съставяне на правителство отиде при ПП, тогава ще се съберат на Национален съвет и ще подходят отговорно.

Василев предпочита правителство с третия мандат, отколкото нови избори.

По думите му целта на днешния ден е да не се изпада в топик, да не се пречи на законодателния орган и да няма Параграф 22. ГЕРБ са изправени пред тежка изолация и не са в състояние да формират кабинет. ГЕРБ няма да могат да формират правителство, смята Василев.

Според него ще е доста трудна работата на 48-ото НС и единственото, което може да се направи е да се избере председател на парламента. ПП не е в състояние да подкрепи кандидат на ГЕРБ, а останалите кандидатури за шеф на парламента ще се обсъждат на място.

Припомняме, на първото заседание на новото 48-о НС вчера партиите не успяха да изберат председател на парламента. На балотаж депутатите така и не стигнаха до решение кой да е първият сред равни - Росен Желязков от ГЕРБ или Никола Минчев от "Продължаваме промяната". Впоследствие от "Демократична България" предложиха да има ротационно председателство. Предложението им беше прието от ГЕРБ, но по-късно от "Продължаваме промяната" оттеглиха кандидатурата си. Днес предстои да бъде направен нов опит за избор.

Доц. Наталия Киселова: Депутатите да помислят за трета възможност

Доц. Наталия Киселова: Депутатите да помислят за трета възможност

Например около кандидат от по-малка партия