Преди избори всички сме емоционални. Обикновено преди избори е така, не виждам нищо необичайно. Ние сме се държали по-обрано в тази коалиция. Това каза пред БНТ Румен Христов, заместник-председател на ПГ ГЕРБ-СДС.

ПП-ДБ изнервили нещата, по думите му. Делян Пеевски има известно влияние, ДПС е утвърдена партия, изтъкна депутатът, но сътрудничеството между ГЕРБ и ДПС не било нередно. ПП-ДБ били чести гости в кабинета на Пеевски.

Той прогнозира категорична победа на ГЕРБ-СДС, но няма да е достатъчна за самостоятелна власт. Рано е да се прогнозират коалициите, по думите му. България има нужда от стабилно управление, категоричен бе Христов, като добави, че все нови и нови скандали ни затрупват и забравяме старите.

Иначе и двата вота у нас са важни - за депутати и за представители в Европейския парламент. Според него партийните лица трябва да заемат министерски постове. Лидерите на ПП трудно ще намерят подкрепа за изпълнителната власт от ГЕРБ-СДС, но такава могат да получат Христо Иванов и Атанас Атанасов, които проявили мъдрост в отношенията в сглобката.

Припомняме, преди месец Румен Христов изрази очаквания за пълно обединение на десните партии в страната, като по негови думи разговори за възможността между партиите не са спирали.

ПП-ДБ си постави за цел да скъса връзката Борисов - Пеевски

ПП-ДБ си постави за цел да скъса връзката Борисов - Пеевски

Влизането в сглобката е било грешка