Депутатите от ВМРО внасят Закон за кирилицата. Промени са замислени и в Кодекса на труда. Промените са коментирани с НПО-та и редица експерти.

24 май става Ден на българската писменост, просвета и култура, обясни депутатът Красимир Богданов. Кирилицата не е общославянска писменост, по думите му, въпреки че на кирилица пишат много от славяните.

Това е едно от основанията терминът "славянска писменост", когато се отнася до 24 май, да не е коректен. Това не омаловажавало дейността на братята Кирил и Методий, по мнението на Красимир Богданов. Кирилицата не е универсална графична система, обясни той. На базата на нея народите, които я използват, създали своя писменост. Трябва да отстояваме нашата истина и нашите права, категорични са от ВМРО.

ВМРО настояват 24 май да е Ден на българската писменост, просвета и култура и настояваме името на националния празник да бъде утвърдено с тази формулировка от Народното събрание на Р България.

Тази сутрин патриотите оттеглиха проекта си за политическите партии, в който бе залегнала темата за финансиране на партиите. Било им припомнено, че на председателски съвет преди време се разбрали работна група да изготви промените. Допуснахме грешка, призна пред медиите Искрен Веселинов.

Бяхме го забравили, изтъкна той. Оттеглили проекта си, защото не искали да изгърми един фишек. Не се отказваме от идеите си, поясни обаче Искрен Веселинов. Патриотите искали политически диалог и консенсус. Ще поставят темата на председателски съвет.

Темата коментира и лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Ограничаване правото на финансиране на партиите от фирми е предложението на Обединените патриоти. Проектът обаче щял да се внесе при постигане на широк консенсус и съгласие. Затова, по думите на Симеонов, ще се проведат консултации с другите формации. За него темата е важна, а съгласие било нужно, за да не се превръща тя в говорилня. От ОП искат да се ограничи максималният размер на партийната субсидия до 6 милиона лева.

Новият заместник на Ревизоро – отговорност на ГЕРБ

Новият заместник на Ревизоро – отговорност на ГЕРБ

Предишният - Красимир Живков бе отстранен след като бе арестуван

За новия заместник-министър на екологията - Славея Стоянова, воеводите подчертаха, че тя е от квотата на ГЕРБ. От медиите научили, както и лидерът на ВМРО, за новия заместник-министър на екологията.