В момента топката е в полето на ДБ и ИСБНИ. Прехвърли я в студиото на БТВ зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов, заявявайки, че от т.нар. протестни партии се очаква следващата стъпка.

"Ние заявихме ясно, че искаме политическа подкрепа точно от тези две формации и продължаваме да очакваме това от тях", коментира Тошко Йорданов и припомни, че са извадили кабинет, който не се е харесал на тези две партии, затова са и го оттеглили. Сега вървим по обратния път, но в ИТН не приемат да им се посочват министри, тъй като правят кабинет на малцинството.

ДБ чакат покана от ИТН, не дават подкрепа за котка в чувал

ДБ чакат покана от ИТН, не дават подкрепа за котка в чувал

Не искат и д ги притискат до стената

Номинациите ще са изцяло от експерти на ИТН, няма да има хора на ДПС, на ГЕРБ, но и на ДБ и ИСБНИ. Въпросът, според Йорданов е обаче, че по време на разговорите, където е постигнато пълно съгласие за основното - съдебната реформа, смяната на главния прокурор, закриване на специализираното правосъдие и освобождаване на прокуратурата - нито веднъж дори не е поставен въпроса за лицата и министрите. "Кой саботира тези промени, кой всъщност ще спре процеса в момента и защо?"

Не би имало проблем да им се кажат и Йорданов не разбира сега какво са тези претенции. По думите му Христо Йорданов брутално и директно поставил в декларацията имената на тримата министри.

Манолова отново съзря ДПС зад гърба на готвения от ИТН кабинет

Манолова отново съзря ДПС зад гърба на готвения от ИТН кабинет

Засега разговорите с "Има такъв народ" продължават

Ние не разбираме какво се случи във вторник и сряда. Наистина не разбирам и не зная, посочи няколко пъти Тошко Йорданов и допълни, че само може да предполага, че извънземните са кацнали.

Той отрече каквато и да е било координираност на ИТН и ДПС - "няма координирана подкрепа, няма и координирана атака. Нямаме контакт с ДПС." Всякакво пришиване на ДПС към ИТН е глупаво, увери Тошко Йорданов.

Наистина не разбирам, не знам какво се случи тези четири дни, това е рязък завой към предсрочни избори. Но ако се стигне до това, само от "Демократична България" ще са виновни

Тошко Йорданов изрази надежда написаното от Слави Трифонов във фейсбук да е разбрано.

Слави Трифонов: Без здрав разум отиваме на нови избори

Слави Трифонов: Без здрав разум отиваме на нови избори

"Демократична България" да се сетят кой е основният враг

Ние сме се разбрали по политиките, което според Йорданов е по-важното, наред са ДБ и "Изправи се.БГ. Ние идваме", каза още той и даде да се разбере, че ИТН са готови разговорите да продължат.

Ако се отиде обаче на нови предсрочни избори, отговорът на Йорданов беше: "Няма лошо, ние сме готови и за това."

Христо Иванов: Дали ще има следващи избори зависи от уменията на мандатоносителя

Христо Иванов: Дали ще има следващи избори зависи от уменията на мандатоносителя

От ДБ повтарят своите три въпроса към ИТН

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%