Изключително лаконичен бе след връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителството кандидатът на "Продължаваме промяната" за министър-председател и настоящ финансов вицепремиер Асен Василев. Той отказа да коментира имената от бъдещия кабинет, както и съдържанието на продължилия над час разговор с президента Румен Радев, закрит за медиите.

"Първо трябва да намерим политическа подкрепа за програмата на този кабинет, след което ще говорим за персонален състав", каза Василев.

Отново подчерта и временния характер на евентуалното бъдещо управление. "Изключително е важно нещата, които са заложени в тази програма, в тези шест месеца, да се случат именно в тези шест месеца. Държим да има 121 народни представители, които да застанат зад тази програма, които да застанат много ясно зад крупните бизнес интереси, които се опитаха да прокарат през предишното правителство и които доведоха до неговата оставка", добави той.

Радев даде на Асен Василев мандат насред вътрешнополитическа криза
Обновена

Радев даде на Асен Василев мандат насред вътрешнополитическа криза

Асен Василев: Държим на подкрепата на 121 народни представители

Макар и многократно питан каква роля ще изпълнява в евентуална бъдеща властова конструкция, премиерът в оставка Кирил Петков запази мълчание. Нито дума пред медиите не казаха и шефът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров, както и доскорошният председател на Народното събрание Никола Минчев, които също придружиха Асен Василев на "Дондуков" 2.

Кирил Петков се запъти към избори

Кирил Петков се запъти към избори

Следващите избори според него ще са референдум каква България искаме