"Възраждане" внесе предложение за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и училищното образование, като предложението е в образователната система да не се допуска пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация в близост или в училищата. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Даниел Проданов, един от вносителите на законопроекта, този проект ще има ползи за обществото понеже ще гарантира възпитателните функции на системата на образованието.

Пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация по никакъв начин не съответства с българската правна традиция, пишат още от пресцентъра и се допълва, че подрастващите са много податливи на такъв тип пропаганда понеже не могат да изграждат самостоятелна и обективна преценка за информация, която получават.

В българското образование не трябва да се допуска популяризирането или подстрекаването, по какъвто и да е начин, пряко или косвено, на идеи и възгледи, свързани с нетрадиционна сексуална ориентация и/или определяне на полова идентичност, различна от биологичната, смятат от "Възраждане".

"София прайд" 2024 в борба за евтина смяна на пола и включване в учебниците на ЛГБТИ

"София прайд" 2024 в борба за евтина смяна на пола и включване в учебниците на ЛГБТИ

Шествието започна с концерт на едни от най-популярните артисти в странат