"Незаконен бюджет на здравната каса", е водещото заглавие на вестник "Монитор"

Бюджетът на Касата в частта, където НЗОК еднолично определя условията за договорите на лекарите и парите, които се дават на болниците, е незаконен, реши Конституционният съд.
Висшият орган беше сезиран в края на януари от опозицията, след като управляващите приеха въпросните текстове на трето четене в нарушение на основния закон. Според него гласуването на нормативните актове става на две четения.  

Текстовете, които изправиха НДСВ и ДПС срещу БСП, позволиха на червените, след незаконното трето прегласуване, да запазят монопола си в здравната система. Лекарският съюз беше изтикан от договарянето, а Касата получи правото сама да определя правилата на работа с докторите и здравните заведения. НЗОК си присвои и привилегията еднолично да намалява цените, които плаща на болниците за лечение на пациенти.

"Решението на Конституционния съд за пореден път доказва законодателният хаос, който създава Касата и управляващите. Ние нееднократно предупредихме за кризата в здравната система" коментира вчера шефът на БЛС д-р Андрей Кехайов.

От здравната каса веднага контрираха, че не работят по текстовете, които съдът обяви за незаконни. Договорите на лекарите и цените и обемите на медицинските дейности са част от параграф 11 в Закона за здравно осигуряване, а не от атакуваната в съда ал. 3 на чл. 55, аргументираха се от касата.

НЗОК ще продължи да определя сама условията за договорите на лекарите и цените и обемите на медицинските дейности. В случай, че по някоя от клиничните пътеки има преразход, НЗОК си запазва правото да намалява цените им, категорични са чиновниците от касата.

"На прокурор: Братът на Филчев и девет държавни фирми в ликвидация", научаваме от вестник "Труд"

Прокуратурата проверява продажбите на монети в интернет на Ангел Борисов - брат на главния прокурор Никола Филчев. Не било изключено сред предлаганите антики да има и такива, задигнати в началото на миналата година при грандиозния обир на музея във Велико Търново.

Борисов е бил разследван за трафик на културно-исторически ценности и между 1994 и 1999 г. Когато брат му става обвинител № 1, всичко приключва. Още не е ясно дали от посланика ни в Казахстан ще бъде търсена отговорност за това.

Вчера бе подаден още един сигнал за злоупотреби. На среща с главния прокурор Борис Велчев министърът на икономиката Румен Овчаров поиска спешна проверка на 9 фирми в ликвидация, които са под шапката на ведомството.

Според Овчаров ликвидаторите са нанесли щети за стотици хиляди левове.

Министърът сигнализира и за неправомерно разпореждане с активи на "Енергопроект" през 2000 г., което ужилило държавата с 2,7 милиона лева.

"Филчевият брат пак пусна лепкавите пръсти", коментира темата "Монитор"

Година след като закри сайта на аукционната си къща "Силенос" от Ню Джърси, САЩ след публикация на "Монитор", братът на бившия главен прокурор Никола Филчев ­ Ангел, отново шества из мрежата като продавач на антики и монети. Преди около месец той е възобновил интернет страницата на аукционната си къща, но преди седмица отново я е закрил, тъй като получил информация, че прокуратурата в България е започнала проверка на заниманията му в САЩ, където живее от години. Сигналът за това е дошъл от спецслужбите, които били известени, че филчевият брат продава в интернет монети от тези, които изчезнаха при грандиозния обир на музея във Велико Търново в началото на февруари 2006 г. Експерти са разпознали категорично 3 от тях ­ 2 тетрадрахми на Филип II и на Филип V. Втората монета, която е изключително ценна, се продавала на страницата на Силенос за 3000 долара начална цена. Третата разпозната монета е с образ на владетел и надпис "Barbaric". Според справка в интернет това са т.нар. варварски монети, повечето от които са намерени край Дунав и в Англия.

По време на проверката обаче сайтът внезапно престанал да действа. Сега на страницата silenos.com пише буквално, че в момента по нея се работи и тя не може да бъде разглеждана. В същото време обаче търговията на къща "Силенос" не е секнала. Както "Монитор" съобщи преди година, тя е член на електронния аукцион ebay. При елементарно търсене в него с помощна думичка "silenos", в интернет страницата излизат над 300 монети, които в момента се продават. Сред тези монети "Монитор" откри и тази на лице с надпис "Barbaric". За нея е посочено, че е копие и цената є е малко над 6 долара без доставка. Има и монети, за които е посочено, че са открити в Никополис ­ днешен Истанбул. Тяхната начална цена варира около 20 долара без доставка. Има обаче и над 10, които се продават за над 100 долара парчето. В списъка липсва обаче разпознатата тетрадрахма с начална цена 3000 долара.

Има проверка по случая, лаконичен бе вчера прокурорът от Върховната касационна прокуратура Николай Соларов. Той обаче беше категоричен, че повече подробности няма да съобщи, тъй като работят.
Според експерти обаче категоричното разпознаване на монети е невъзможно, ако в музея, от който се подозира, че са откраднати, липсва т.нар. паспорт на монетата т.е. нейното пълно описание с размери, място на откриване и снимка. Такива обаче за изнесените монети от музея във Велико Търново няма. Както "Монитор" съобщи паспорти на ценните монети липсват в почти всички музеи у нас. Отделно от това е факта, че министерството на културата от 15 години не е правило инвентаризация на музеите у нас т.е. няма никаква яснота какво има в тях.

"За една бира ще отнемат бирата за цял живот", предупреждава вестник "Новинар"

На всички шофьори, заловени да карат колите си в нетрезво състояние, ще се отнема книжката за цял живот и те няма да могат повече да управляват моторно превозно средство. Това ще се случи, ако се приемат промените в Закона за движение по пътищата, предложени от председателя на комисията по транспорт и съобщения Йордан Мирчев. На водачите на автобуси и тирове пък ще се отнема професионалното свидетелство, ако са причинили тежка катастрофа с човешки жертви. Новината дойде точно в деня, когато 35-годишен шофьор на такси беше заловен в София с 3,22 промила алкохол в кръвта.
Днес работна група към Министерството на транспорта и МВР ще заседава във връзка с промените в закона. Експертите ще обсъждат дали да се забрани напълно употребата на алкохол или упойващи вещества преди шофиране. Сега водачите се глобяват, ако имат над 0,5 концентрация на алкохол в кръвта, което се равнява на една бира. Друг вариант, който се обсъжда, е книжката да се отнема, ако шофьорите са заловени няколко пъти да карат пияни или имат и други нарушения.

За конфискация на автомобила на пияните шофьори се говореше още преди година в комисията по безопасност на движението. Преди време заместник-министърът на вътрешните работи Камен Пенков предложи затвор за всички пияни водачи.
Промените в Закона за движение по пътищата отлежават вече пет месеца в парламента. Проектът на правителството предвижда глоба до 500 лв. за шофиране с над 1,5 промила.

"Доклад на ЕС стряска коалицията", съобщава още "Новинар"

Предстоящият мониторингов доклад на Европейската комисия за България, който ще бъде обявен на 31 март, ще бъде по-критичен от всички останали досега, съобщиха пред "Новинар" депутати от ДПС. Това е и поводът Съветът на коалицията да се събере следващата седмица, за да обсъди каква да бъде реакцията на управляващите спрямо европейските упреци. Най-критичната зона отново е глава "Правосъдие и вътрешен ред". Коалиционните партньори от ДПС ще настояват на съвета да присъства и образователният министър Даниел Вълчев, за да обясни защо темата за възродителния процес не е включена в учебната програма на учениците. Сред основните теми на съвета ще бъде и здравната стратегия. Министър Радослав Гайдарски вече е уведомил колегите си, че я е обновил и ще я представи на най-високо ниво. Точната дата на съвета обаче все още не е уточнена заради ангажиментите на премиера Сергей Станишев в чужбина. 

"ГЕРБ диша във врата на БСП", отбелязва "Труд"  

ГЕРБ е единствената политическа сила, която увеличава подкрепата си за предстоящите избори на евродепутати, според данни от изследване на агенция Барометър.инфо.

Проучването е проведено сред 909 българи, между 17 и 19 март в 5 населени места в страната.

В момента 9,02% от анкетираните заявяват, че ще гласуват за партията на столичния кмет Бойко Борисов. През февруари този процент е 7,56%. Според данните от изследването ГЕРБ диша във врата на водача БСП. Два месеца преди евроизборите за социалистическата партия бяха готови да гласуват 10,67% (срещу 11,95% през февруари). Така излиза, че разликата между БСП и ГЕРБ е по-малко от два процента.

"Овчаров и Вальо Топлото се разминаха в съда", пише "Новинар"

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и бившият шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров, известен като Вальо Топлото, се разминаха вчера в коридорите на Съдебната палата.

Вальо Топлото излезе от заседание на Софийския градски съд, който гледа мярката му за неотклонение, а Овчаров бързаше за среща с главния прокурор Борис Велчев. Съдът постанови Топлото да остане в ареста, докато министърът предаваше на Велчев сигнали за злоупотреби в 9 дружества в енергетиката.

Адвокатите на Вальо Топлото поискаха да бъде променена мярката му от арест в по-лека, защото страда от епилепсия. Бившият шеф на "Топлофикация" бе обвинен в пране на пари и укриване на данъци. Съдът прие, че Вальо Топлото е укривал данъци, но се усъмни в обвинението за пране на пари, съобщи адвокатът на обвиняемия Лъчезар Таков. Въпреки това обаче магистратите отказаха да го пуснат, тъй като той може да извърши ново престъпление, а също и да въздейства на свидетелите.

Петорната графологична експертиза на почерка върху плик с името на бившия председател на Столичния общински съвет Антоан Николов бе обявена вчера. Тя потвърждава резултата от тройната експертиза, според която Николов не е надписвал плика с 30 000 лв., който бе открит в сейф на Валентин Димитров, бе обявена вчера. Експертизата беше поискана от Софийската районна прокуратура. Първоначалният анализ сочеше, че почеркът е на Антоан Николов, заради което бе образувана преписка за лъжесвидетелстване, която ще бъде прекратена. 

"Залагаме дома срещу лечение", информира "Монитор"

Пациентите на болница "Токуда" вече могат да се лекуват с кредит. За да получи заем болният трябва да докаже непрекъснати здравно-осигурителни права и да докаже постоянни доходи. Възрастта на пациентите няма значение само, ако се съгласят да заложат жилищата си в "Токуда Банк".
Заемите ще позволят болните сами да избират най-добрите медикаменти за лечението си. В момента по клиничните пътеки най-често се използват евтини лекарства, без оглед на ефективността им. Наскоро стана ясно, че повечето от пациентите с пневмония, които постъпват в болница излизат неизлекувани заради антибиотиците с които ги церят. Кредитите ще могат да се ползват и са специални консумативи, импланти,както и за повече екстри. Като избор операционен екип, самостоятелна стая.
15 000 лева е максималният размер на отпусканите средства за покриване на медицинските разходи на пациентите. Лихвата е 8.95%, фиксирана на годишна база при равни месечни вноски. Гратисният период е 3 месеца, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.
„Токуда пациент" предвижда два погасителни срока в зависимост от теглената сума. Ако кредитът е до 1000 лева той може да се изплаща до 2 години. Над 1000 лева вноските могат да бъдат разсрочени за 7 години.

Процедурата за получаване е бърза. Заемът се отпуска в рамките на три дни, съобщи пред "Монитор" PR-ът на банката Чавдар Йорданов . Кредит до 5000 лева ще се дава при един поръчител. Максималният заем трябва да бъде обезпечен от двама гаранти.
Банков заем за лечение ще се отпуска и срещу ипотека върху недвижимо имущество. В този случай размерът на кредита е без значение.

Срокът за усвояване на кредита е един месец, след което реално усвоената сума в определения от банката лимит се оформя като погасителен план с анюитетни вноски.
Около 199 лв. месечно в продължение на 7 години ще плаща пациент на  Болница "Токуда" , ако изтегли при сегашните лихвени нива максимално разрешения кредит от 15 000 лв, показват сметки на "Монитор". Ако обаче се включат всички съпътстващи плащания като таксата за проучване и обработка от 20 лева и еднократна комисионна за управление - 1% върху размера на кредита, посочената лихва се превръща в Годишен процент на разходите от 9.89%. При тези реални разходи длъжникът вече плаща малко над 200 лв. при разглеждания случай.

Проста сметка показва, че за кредит от 10 000 лв. при 10 години срок на връщане, съвкупните плащания на месец ще са около 184 лв.
Сроковете са до 7 години за кредити над 1000 лева и до 2 години за кредити под 1000 лева.
За никого не е тайна, че нито една медицинска услуга не се плаща изцяло от здравната каса. Отпускането  на кредит на пациентите е една коректна икономическа мярка, коментираха пред "Монитор" директори на държавни болници. Подобно решение на този етап е възможно само в частните лечебни заведения. Според шефове на университетски клиники спасителния вариант пациентите е да се осигуряват допълнително в частните фондове. Срещу малки вноски оттам можели да получат пари, с които да доплащат лечението си.

"Бойците стават благородни девици", пише "Стандарт"

В пансион за благородни девици се зае да превърне бойните лагери в Ирак военното министерство. Преди всяка мисия психолог ще обучава бойците как да се държат в обществото. Ще им разяснява тънкостите на вежливото поведение и добрия изказ. В специални лекции те ще бъдат обучени как да понесат "сблъсъка на цивилизациите", какъв е етикетът в Ирак и как се говори пред местното население.
Още малко и ще ни накарат да водим пудел и въртим бастунче, за да изглеждаме изискани, коментираха бойци от поделенията, от които се избират рейнджъри.
Промяната в етикета става броени дни, след като боецът от втория батальон в Ирак Момчил Русев разпространи в интернет видеозапис, в който нарича иракски деца "мангал" и "рошав циганин".

За да се предотврати петненето на името на армията, ще се полагат по-големи усилия за подготовката на рейнджърите, преди да заминат зад граница. Това оповести военният министър Веселин Близнаков при посрещането на ротата ни, която в 4,48 ч сутринта вчера се завърна от Ирак. Контингентът ни е втори в бежанския лагер "Ашраф" и седми от началото на войната. Заниманията трябва да продължават поне няколко дни, преди заминаване на мисия. По този начин нашите бойци ще се приготвят за трудните задачи, които ще изпълняват, обясни Близнаков.

Тези допълнителни програми са уникални, ще се прилагат само у нас, заяви за "Стандарт" началникът на ВМА ген. Стоян Тонев. Занятията с психолози ще са за придобиване на умения за по-добро общуване, поясни ген. Тонев. Норми на взаимоотношения с цивилното население и по-лесно преодоляване на сблъсъка с чуждата цивилизация ще учат бойците. Не става въпрос да ги превъзпитаваме, а да ги обучим как да се отнасят помежду си и с цивилните, категоричен бе ген. Тонев.

Освен това българските рейнджъри, които заминават на мисия зад граница, ще се простят с мобилните си телефони, каза военният министър Веселин Близнаков. Така ръководството на армията иска да се предпази от изтичане на информация и на компромати.
В по-голямата част от съюзническите армии и в коалиционните сили мобилни телефони не се разрешават по време на изпълнение на задачи и дежурства. Използват се само стационарни телефони и то само там, където има възможност, обясни Близнаков.

Наказания на всяка цена, няма да налагаме. Така военният министър коментира нецензурния видеоклип от Ирак в интернет. В разследването са впрегнали сили спецовете от служба "Сигурност, ВП и ВКР". Историята ми прилича на шантаж. Няма да ставаме заложници на един или двама души, заяви Близнаков. Той призна, че оборудването на първите два контингента в Ирак 2003-2004 г. не е било много добро, но "това са неща от минали години". Министерството ще анализира дали техниката е била достатъчно добра, за да могат бойците да изпълняват задачите си. Според Близнаков въоръжението ни в Ирак не било най-доброто в света, но било достатъчно добро, за да се изпълняват задачите.

"Без мобилни телефони в армията", съобщава "Новинар"

Използването на мобилни телефони по време на изпълнение на задачи може да бъде забранено. Това заяви вчера министърът на отбраната Веселин Близнаков при посрещането на Втората охранителна рота, която се завърна от лагера "Ашраф" в Ирак. Подобна мярката може да бъде предприета заради разпространените в Интернет видеоклипове с български военни от Втория ни батальон в Кербала, които наричат иракчаните "мангали" и "цигани". Според Близнаков в повечето съюзнически армии използването на мобилни телефони не е разрешено по време на изпълнение на задачи. Министърът заяви, че не е решил да наказва на всяка цена участниците в клипа. Много по-важно е да се върши работа най-вече при психологическата подготовка на контингентите, смята той.

Същевременно един от участниците във видеоклипа Момчил Русев, който беше уволнен от армията поради здравословни причини, заяви по bTV, че армията търси виновни сред войниците, а самите виновници "са по-нагоре". Той защити бойните си другари и обясни, че мисията в Ирак е била изключително тежка - оставали са без вода и храна, нещо, за което са отговаряли американските войници. Русев призна, че българските бойци е трябвало да отговарят на засадите на местните и дори да убиват, за да не бъдат убивани. Русев разказа, че невинаги е могло да се разчита на коалиционните партньори, тъй като е имало случай, при който полският патрул не е оказал помощ на българския. На сайта VBOX7 има качени общо шест видеоклипа за Кербала.

"Ураганът уби дете", съобщава "Стандарт"

Ученик стана жертва на разразилата се буря край морето. 16-годишният Жельо Желев от Ахелой се прибирал с велосипеда си от Слънчев бряг, където бил на тренировка на колоездачен клуб "Несебър". По пътя го връхлетял ураганен вятър, който го изтласкал в центъра на пътното платно. Движещият се след него лек автомобил "Ауди А-4" не успял да спре навреме и го премазал. 33-годишният шофьор Живко Александров от Варна не е имал възможност да избегне удара, разказаха очевидци. Спортистът е загинал на място. Момчето е получило тежка черепно-мозъчна травма, въпреки че е било с предпазна каска на главата. Трагичният инцидент е станал около 11 ч на 300 метра преди родното село на младежа. Преди да тръгне към Ахелой, треньорът на Жельо - Тодор Ангелов, го посъветвал да мине по по-неоживения път през с. Тънково. Момчето обаче не го послушало и поело по главния път от Слънчев бряг към Ахелой.

Без жертви, но с много щети премина бурята в Кърджалийско. Близо 25 000 жители на община Джебел останаха без ток заради скъсан далекопровод. 75 села също бяха на тъмно. Цял ден аварийни екипи отстраняваха авариите. По данни от Хидрометеорологичната обсерватория най-силен вятър е вилнял в Кърджали - над 122 км в час. Стихията е счупила 18 стъкла в детска градина и училището в кърджалийското село Широко поле. Вятърът потрошил покрива на ясла "3 март" в Момчилград и дъждът влязъл в стаите при децата. В община Кирково пороят е отнесъл улици в селата Дрангово, Бенковски, Фотиново, Дружинци. Пропаднали са две подпорни стени в село Фотиново и са застрашени жилищен блок и училището. Течове и наводнени помещения поразиха детските градини в селата Кирково, Чакаларово, Шопци.

Бурята трошеше прозорци и в община Велинград. Училището в село Кръстава е останало без стъкла. Три от общо 30-те строшени прозореца са паднали заедно с рамките си. Вятърът отнесе покривите на къщи и селскостопански постройки. Снежинки пък прехвърчаха в Перник. В Сандански за 6 часа се изсипа около 30 л дъжд на кв. м. Валежите ще продължат и днес в централните райони на страната, съобщи метеорологът Петър Янков. Очаква се следващата седмица да е суха и удобна за закриване на ски сезона, след като в Рила и Пирин има покривка от 10-15 см нов сняг, допълни Янков. Все още обаче има опасност от лавини.

"В Европа правят парно от боклук", информира "Труд"

Цели квартали във Виена, Берлин, Брюксел, Копенхаген, Прага, Будапеща и други градове получават парно и топла вода от заводи за изгаряне на боклук. Михаил Бъчваров, експерт в Дирекцията за управление на промишлени и опасни отпадъци в екоминистерството, съобщи това вчера на конференция в София. Тя се организира заедно с шведското посолство и Българо-шведската търговска камара.

Предпочитана технология в Европа е за изгаряне на боклука в скарови пещи, тъй като не се налага предварително сортиране на суровината, каза Бъчваров.

"Съдим либийски офицер за смъртта на либийски офицер", съобщава "Новинар"

Софийският градски съд започва задочен процес срещу офицера от либийските спецслужби Абдарзак Омар Халфала, причинил смъртта на българската медицинска сестра Николина Дамянова при катастрофа близо до Триполи на 17 ноември 2000 г., съобщи вчера Дарик радио.

Дамянова и друг българин - Юлиян Стоянов, се возили в колата на либийския офицер, който причинил катастрофата. Стоянов имал фирма, която осигурявала работници за джамахирията и вероятно е пътувал с Дамянова, за да я заведе до работното й място, твърдят разследващите.

44-годишният либиец, чието пълно име е Абдул Ер Раззак Омар Абдул Калф Аллах, живее в град Таджура, в кв. "Ел Хамидия". През 2000 г. той е работил като офицер за свръзка на либийските служби в "Булгаргеомин" ЕАД. 49-годишната медицинска сестра Дамянова от Враца започнала работа по договор през януари същата година в болницата в град Тархуна.

Във фаталния ден от Таджура за Триполи потеглили Халфала, Дамянова и Стоянов. Българите трябвало да получат важни документи и офицерът им предложил да ги закара до Триполи. Шофирал Халфала. На връщане около 14 ч тримата пътували по магистралата Триполи - Бенгази с висока скорост. Либиецът се обръщал непрекъснато назад, изпуснал контрола върху колата, тя се ударила в бордюра и се преобърнала във въздуха. При неизяснени обстоятелства Дамянова е извадена от автомобила. Тя починала три часа по-късно в болница от многобройните травми. В Либия е било образувано дело и Халфала е бил арестуван за няколко месеца. През 2001 година българското Национално следствие също образувало дело за смъртта на Дамянова. Четири следствени поръчки са изпратени до Либия, но оттам са отговорили само на една.

За първи път делото срещу Халфала за убийство по непредпазливост е внесено в Софийския градски съд на 8 март 2005 година. То обаче е върнато в прокуратурата, тъй като Либия не е изпълнила нашата следствена поръчка, с която задочният обвиняем е следвало да бъде уведомен за делото. На 22 януари тази година то е внесено отново в съда и все още не е насрочено за разглеждане. Стоянов ще бъде призован отново да даде показания.

"Ширак обяви своя приемник", отбелязва "Монитор"

Френският президент Жак Ширак обяви, че подкрепя за свой приемник в Елисейския дворец кандидата на управляващия Съюз за национално движение (СНД) Никола Саркози. "Давам гласа си и изразявам подкрепа за кандидата на СНД", заяви в кратко телевизионно обръщение Ширак.
Държавният глава посочи още, че Саркози ще подаде оставка като вътрешен министър на 26 март, за да се фокусира върху изборната надпревара. Ширак не назова името на приемника на Саркози начело на вътрешното министерство, но според слуховете това ще бъде сегашният министър на отвъдморските територии Франсоа Бароан.
На 11 март, когато обяви решението си да не се кандидатира за трети мандат, Ширак каза, че по-късно ще разкрие "личните" си предпочитания за бъдещия си наследник в Елисейския дворец. Първият тур на президентските избори ще се проведе на 22 април и според анкетите засега фаворит е Саркози, с незначителна преднина пред социалистката Сеголен Роаял и центриста Франсоа Байру.
Всички наблюдатели прогнозираха, че Ширак ще подкрепи Саркози, въпреки обтегнатите отношения между двамата от години. Самият Саркози заяви, че за него е важно да получи подкрепата на Ширак.

След официалното огласяване в понеделник на списъка с 12-те кандидати за президентския пост, започна т.нар.промеждутъчна фаза на предизборната кампания, в която всички кандидати имат право на равни по продължителност изявления по държавните и частните тв и радио канали. Тя ще продължи до 8 април, а на 9 април ще бъде официално открита президентската кампания.
В "промеждутъчната" фаза, в която кандидатите ще имат възможност да водят активна агитация из страната, Саркози планира да посети отвъдморските френски територии Мартиника, Гваделупа и Френска Гвиана.

"Нападнаха с ножове шефа на крематориума", информира "Труд" 

Неизвестни бандити нападнали с ножове шефа на фирма "София крематориум" Янислав Недев.

Посегателството срещу 49-годишния мъж било извършено към 19 ч във вторник пред блок 911 в столичния ж. к. "Люлин", съобщиха от столичната полиция.

С кървящи рани по главата, краката и таза потърпевшият бил откаран в "Пирогов".

Там лекари му оказали първа помощ, но по-късно Недев сам поискал да бъде изписан и си отишъл вкъщи, съобщи "Нощен Труд".

Според лекари от "Пирогов" шефът на крематориума бил нападнат от трима мъже не на улицата, а в дома му. "Трима младежи, вероятно наркомани, ми позвъниха на вратата. Когато им отворих, ме нападнаха и започнаха да ме ръгат", разказал Янислав Недев при прегледа.

До късно снощи нападателите не бяха заловени. По случая работи 9-о РПУ.

Потърпевшият е адресно регистрира в столичния квартал "Дружба". В момента бил в процес на развод. Криминалисти изясняват дали посегателството срещу него е на лична основа, или е свързано с работата му. Вчера Недев не бе открит за коментар.