Двама души пострадаха при трудова злополука край Видин, съобщават от НКЖИ. Инцидентът е станал по време на ремонт на контактната мрежа на Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) в междугарието Срацимир - Разделен пост .

При извършването на ремонти дейности единият от работниците е получил токов удар. Неговият колега се притичал на помощ, но също бил ударен от тока. При спряно влаково движение, двамата служители на Енергосекция-София попаднали под волтова дъга.

Първият работник е с 80% изгаряния, състоянието му е критично. Другият служител също е в тежко състояние.

На място са пристигнали представители на Инспекцията по труда и следовател. Извършва се оглед на местопроизшествието.

Движението на влаковете в участъка Димово - Видин е преустановено.

Припомняме, че в последните месеци имаше редица жп инциденти. В края на декември вагон на пътнически влак дерайлира на Централна гара в София. В края на ноември пък беше спряно движението на влаковете между гарите Клисура и Христо Даново, след като преминаващият в участъка пътнически влак по направление София - Бургас се удари в паднала скална маса и локомотивът с една талига от композицията дерайлираха.

На 3 ноември отново се запали влак по линията София - Варна, а машинист пострада при опит да откачи локомотива от вагоните.

През септември горя пожар и във вагон на пътнически влак на гарата в Монтана. Пострадали нямаше, тъй като в момента на инцидента във влака не е имало хора.