Представители на спортното министерство чистиха във Варна в кампанията "Да изчистим България заедно", съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Министър Красен Кралев заедно с кмета Иван Портних, областния управител Стоян Пасев, председателя на Общинския съвет Тодор Балабанов, студенти от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" и курсанти от Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" изчистиха местността около "Аладжа" манастир.

Нено Димов иска къмпингуването да е регламентирано в Закон

Нено Димов иска къмпингуването да е регламентирано в Закон

Министърът извадил 3 чувала пластмаса, но боклуците намалявали

Пред журналисти спортният министър обясни, че до края на годината Законът за спорта може да бъде приет от парламента. Най-важното е, че се отвори процеса за изграждане на спортна инфраструктура и се привличат частните капитали. Това е приоритет.
Подреждаме нещата така, че да се лимитира създаването на фалшиви, фантомни клубове, които помагат на президенти, за да бъдат избирани. Ще има много по-строг контрол. Ще привлечем частния капитал в публичен сектор в спорта и спортните обекти да се дават за по дълъг период от време - до 30 години, защото възвръщаемостта в спортната инвестиция е най-бавна. Мисля си, че това ще бъде много важна революционна крачка, която ще защитавам до последно в парламента, обясни министър Кралев, цитиран от БНР.

"Върнах се в родния си град, за да се включа в кампанията "Да изчистим България заедно". Вече за трета година подкрепяме тази мащабна инициатива, защото всички публични личности трябва да се включим и да покажем на младите хора колко е важно да се грижим за средата, в която живеем и работим. Ако всеки почисти пред дома си, страната ни ще бъде чиста. Дължим го на младите поколения, а те на техните деца", заяви министър Кралев.

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, около 50 служители на ММС и 35 деца от държавното спортно училище "Ген. Владимир Стойчев", които тренират гребане и кану-каяк почистиха брега и хангарите за лодки на езерото "Панчарево".

"Всички искаме нашите талантливи млади спортисти да се подготвят при добри условия, за да идват на тренировките с желание, да изпитват удоволствие и да постигат високи резултати. Министерството на младежта и спорта полага всички усилия, за да им осигури тези условия, а с акции като това почистване тяхната база става още по-хубава. Благодаря за съдействието и на община Панчарево и кмета Димитър Сичанов", каза Колева.

ММС организара и всички младежки информационно-консултантски центрове, които чистиха в цялата страна.

Хиляди доброволци се включиха и в почистването на Бургас и общините край областния град - Айтос , Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе, Царево.