В Стара Загора търсят начин да запазят от изсичане над 70 дървета, които се намират в частен парцел, в който ще се строи.

Инвестиционното намерение е входирано, а документите са за започване на строеж върху закупен от нея имот в южната част на квартала за сграда с 23 хил. кв. м. РЗП.

Парцелът е частен, над 5 дка, в кв. "Три чучура - север", намиращ се под бившата Партийна школа. Бил е държавна собственост, продаден на търг още през 2005-6 г. от Областна администрация

При проверка от Общината е установено, че в този район са изпълнявани паркови мероприятия - т.е. освен дърветата, има още шадраван, алейна мрежа и други. Там би могло да се оформи парк от Общината, тъй като в този квартал такъв липсва", според Янко Янков, общински съветник и председател на ПК по общинска собственост и стопанска политика.

Има вариант за замяна с друг терен - общински, в този квартал, който би удовлетворил строителите, пазейки се общественият интерес. Стана ясно, че инвеститорите са били на среща с Председателския съвет на Общински съвет, за да бъде разискван казусът.

Търси се подходящ вариант, уверява зам.-кметът на Стара Загора Павлина Делчева.

Желанието е да се предотврати напрежение и негативна реакция от жителите в квартала при започнали вече строителни действия. Затова се обмисля и свикване на общо събрание на населението в квартала, които да извършват своеобразен микро референдум.

Бедечка остава парк, решиха в община Стара Загора

Бедечка остава парк, решиха в община Стара Загора

Текат съдебни оспорвания на подробния план на парка