Днес временно ще бъде прекъснато водоснабдяването в някои части на столицата. Засегнати ще бъдат следните региони:

Вилна зона „Бункера" - частта под ул. „Бистришко шосе"

Там, във връзка с извършване на строително-монтажни работи в Пречиствателна станция за питейни води Бистрица , се налага спиране на водоподаването от 10:00 часа днес до 10.00 часа на 24 утре.

С понижено налягане ще бъдат:

ЖСК „Малинова долина"
Кв. „Витоша" - комплекси „Макси", „Преслав", „Градина"
Кв. „Витоша" - района между ул. „Йордан Радичков", ул. „Борис Арсов", ул. „Милко Борисов", ул. „Станчо Ваклински"
Бул. „Черни връх" - от№91 до №151
Кв. „Мирчо Драганов" - ул. „Ген. Иван Колев"
Кв. „Манастирски ливади - изток" - по ул. „Луи Айер" от ул. „Шарл Шампо" до ул. „Околовръстен път" и ул. „Йордан Бакалов Стубел"
По Околовръстен път от лифт „Симеоново" до бул. „България"

Водоноски ще бъдат осигурени на адрес:

Вилна зона „Герена"„Бункера" ъгъла на ул. 16 с ул.15 пред Детската градина от 10.00 часа на 23 октомври 2012г. до 10.00 часа на 24 октомври 2012г.
От 10:00 до 19:00 часа днес клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на ул. „Димитър Петков", ул. „Доктор Калинков", бул. „Александър Стамболийски" и бул. „Константин Величков" няма да имат вода. Причината - подмяна на неработещи спирателни кранове с цел подобряване зоната на спиране в Зона Б-5.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, на адрес: ул. „Димитър Петков" ъгъла с ул. „Три уши" бул. „Александър Стамболийски" ъгъла с ул. „Зайчар".

Подмяна на спирателен кран в ж.к. „Изток" на ул. „Антон Павлович Чехов" налага спиране на водоподаването и на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района :
По ул. „Тинтява" от бул. „Цариградско шосе" до ул. „Еужен Поатие"
По ул. „Юрий Гагарин" от ул. „Тинтява" до ул. „Тарас Шевченко"
По ул. „Райко Алексиев" от ул. „Тинтява" до ул. „Антон Павлович Чехов"
По ул. „Антон Павлович Чехов" от бул. „Цариградско шосе" до ул. „Райко Алексиев"

В тези райони вода няма да има от 10:00 до 18:00 часа.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода" ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски, на адрес: ул. „Тинтява" ъгъла с ул. „Райко Алексиев".

Във връзка с направа на връзка между съществуващ уличен водопровод и новоизграден на ул. „Безименна" кв. „Полигона", се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 15:00 часа на клиентите на „Софийска вода", живеещи в района на:
Кв. „Полигона" на ул. „Безименна" - бл.48, бл. 49, бл. 55, бл. 56

Алтернативно водоснабдяване с водоноски ще има на адрес: ул. „Безименна" при бл.55.
За повече информация се обадете в Телефонния център на "Софийска вода" АД на телефон 0700 12121.

Интернет сайтът на дружеството www.sofiyskavoda.bg дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания, информират от дружеството.