КНСБ организира общоградско протестно шествие в Кърджали срещу системното неизплащане на работни заплати и лошите условия на труд. В него се включиха и членове на синдиката "Подкрепа", съобщи БНР.

Шествието тръгна от кръговото кръстовище пред автогарата. Преди да потеглят участниците обиколиха три пъти колелото, където се събират всички важни пътища. След това продължиха по централния булевард "България".

Духовата музика на Кърджали предвождаше протестиращите.

В протестната акция участваха над 500 души. Основната група беше от металурзи от Оловно-цинковия комбинат и техните семейства. Към тях се присъединиха и много учители.

Хората носеха плакати с надписи "Захариев вън!", "Ние не сме роби!", "Не обричайте семействата ни на глад!".

Искаме да кажем на цяла България, че не може повече да се търпи неизплащането на работни заплати, заяви вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров. Според него това носи социално унижение, глад и бедност за хиляди семейства.

Той поиска и да се търси отговорност от мениджъри като Валентин Захариев, които с месеци не изплащат заплатите и осигуровките.

Металурзите обявиха, че няма да приключат протестите, докато не получат парите си. Те са готови да пренесат недоволството си в София идната сряда и дори да блокират най-близкия до Кърджали граничен пункт.