Арсенал и Манчестър Сити завършиха наравно 2:2 в зрелищен мач от IV-ия кръг на английската Висша лига, съобщи topsport.bg.

Дебют за лондочани записа Даниел Уелбек, който се отличи с удар в гредата. Първи минутки с екипа на „гражданите" пък записа Франк Лампард, който се представи под очакванията и логично бе заменен още на почивката.

Лошата новина от мача е свързана с тежката контузия, която получи десният краен бранител на Арсенал Матьо Дебюши. Френският национал се самоконтузи и напусна терена на носилка. Особено драматични бяха последните 100 секунди на мача, в които Ман Сити на два пъти уцелиха гредите.

Двубоят започна на много високо ниво и опасностите пред двете врати не закъсняха. В 11-ата минута новото попълнение на Арсенал Дани Уелбек бе много близо до това да запише мечтан дебют с гол. Нападателят бе изведен сам срещу Харт, отправи техничен удар, но топката се отби в страничната греда и излезе в аут.

Гостите от Манчестър отговориха с няколко бързи атаки, предимно чрез Агуеро. Именно аржентинецът откри резултата в 28-ата минута, когато завърши прецизно отлична атака на своя тим. С асистенция се отличи Хесус Навас, който свърши отлична работа по десния фланг. Малко по-късно „гражданите" можеха да нанесат още един тежък удар, но с пропуск от добра ситуация се отчете Давид Силва. В крайна сметка полувремето завърши с минимална преднина за шампионите.

В началото на втората част гостите контролираха много умело играта и по всичко личеше, че трудно ще сгрешат. В 58-ата минута отлична акция на Гаел Клиши по левия фланг за малко да завърши с втори гол. Френският национал обаче стреля неточно.

В 63-ата минута Арсенал изравни от нищото. Джак Уилшър се пребори за една топка в половината на съперника, навлезе в полето и с прекрасен удар с десния крак не остави шанс за Харт - 1:1.

Попадението окрили домакините, които отново заиграха на много високи обороти, подобно първите минутки на мача. Логичното се случи четвърт час преди края, когато Санчес засече с воле центриране на Уилшър и с много красив гол вкара за 2:1. Драмата обаче не свърши дотук. В 83-ата минута Демикелис вкара с глава за 2:2, засичайки центриране от корнер на Коларов. В последните секунди на мача гостите на два пъти удариха греди, чрез Коларов и Кошчиелни, който за малко да си вкара автогол. Попадението на Самир Насри в добавеното време пък бе правилно отменено заради засада.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2

0:1 Агуеро (28')

1:1 Уилшър (63')

2:1 Санчес (74')

2:2 Демикелис (83')

АРСЕНАЛ: Счезни, Дебюши (81' Чембърс), Мертезакер, Кошиелни, Монреал, Фламини (90' Артета), Уилшър, Рамзи, Санчес, Йозил, Уелбек (88' Окслейд-Чембърлейн)

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Фернандиньо (77' Коларов), Лампард, Навас, Силва, Милнър, Агуеро (67' Джеко).