САЩ Вашингтонският снайперист-убиец взе поредната си жертва. В предградие на Вашингтон, на 15 километра западно от столицата, в градчето Фолс-Чърч 47-годишната Линда Франклин беше простреляна смъртоносно на паркинг пред местния универсален магазин в понеделник – 14 октомври, късно вечерта.

Малко по-късно станя ясно, че Линда работи като аналитик в централата на ФБР. Тя се занимава с обработка на постъпващи оперативни данни, в това число и такива, които касаят тероризма.

Този факт е потвърден от представител на ФБР, но с уточнението, че убийството няма нищо общо със службата на 47-годишната жена.

Местните власти вднага са отцепили района, като единствената информация е, че куршумът е уцелил жената точно в главата.

Балистичната експертиза категорично показа, че става въпрос за същия мистериозен снайперист.

Източници от полицията, цитирани от агенциите и ntvru, съобщават, че очевидци забелязали веднага след изстрела бял микробус Chevrolet Astro да се отдалечава от паркинга. Именно с такъв автомобил се е предвижвал масовият убиец при предишните си нападения, в резултат на които осем души са мъртви, а двама тежко ранени.

САЩМеждувременно американският президент Джордж Буш заяви, че третира действията на убиеца-снайперист, като “форма на тероризъм”.

Това е една много ужасна ситуация, заяви Буш часове преди убийството във Фолс-Чърч. Аз плача за тези, които изгубиха близките си, каза още US-президентът.

Самият факт, че майките водят децата си на училище, като ги прикриват с телата си от евентуални изстрели – това не е тази Америка, която аз познавам и се боя за общество, в което майките не могат да изпратят децата си на училище, подчертава Буш.

Американският президент следи отблизо следствието и всяка сутрин получава доклад по случая лично от шефа на ФБР Роберт Мюлер.

Междувременно, веднага след деветото убийство, шефът на полицията в Монтгомери Чарлз Муз съобщи пощенски адрес, на който всеки би могъл да напише за поредицата от убийства.

NBC цитира източници, свързани с разследването, според които това е опит да се установи кодиран контакт с престъпника. Надеждите са масовият убиец отново да напомни за себе си, както стори това с оставянето на карта Таро и послание на едно от първите си убийства.

Въпреки че надписът "Скъпи полицаи, аз съм Бог" беше придружен от молба това да не бъде съобщавано на пресата, психолозите смятат, че престъпникът се опитва да започне игра с полицаите.

Криминалистите са предложили да бъде направен опит да се влезе в диалог със снайпериста, посредством закодирани понятия и фрази, разбираеми само за него, които ще бъдат изричани от Чарлз Муз по време на ежедневните пресконференции.