Президентът Георги Първанов изпрати съболезнователно писмо до семейството и близките на Велко Кънев по повод кончината на великия български актьор. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

"С голяма болка и дълбока скръб посрещнах вестта, че след тежко боледуване ни напусна известният български актьор Велко Кънев. Но хора като Велко не си отиват завинаги, защото оставят след себе си трайна диря. Неизброими са изявите му в киното и на сцените на Драматичен театър - Сливен, Сатиричния театър и Народния театър „Иван Вазов".

Паметни за поколения зрители ще останат ролите му в „Оркестър без име", „Да обичаш на инат", „Бон шанс, инспекторе", „Матриархат", „Мъжки времена", както и участието му в група „НЛО", заявява в писмото си българският държавен глава.

"Високият творчески дух и чувството за хумор никога не го напускаха, дори когато съдбата го сблъска с тежката и коварна болест. В битката за неговия живот се включиха хора с различен обществен статус и убеждения.

И той се отблагодаряваше за тази подкрепа със завръщането си в театъра. За съжаление смъртта го отне от сцената, на която всецяло беше посветен. От този свят си тръгна един талантлив творец, посветил живота си на театъра и киното", се казва още в съболезнованието на президента Първанов.

Георги Първанов споделя неизразимата скръб и голямата болка на семейството и близките, на приятелите и колегите за тежката и непрежалима загуба.