Технологичният гигант Amazon започна да съкращава персонал, информира БиБиСи. Компанията планира да съкрати 10 000 работни места, приблизително 3% от служителите си.

Това се случва на фона на закриването на хиляди работни места в технологичната индустрия, тъй като фирмите виждат забавяне на продажбите на фона на нарастващите опасения за икономически спад.

Компанията вече въведе замразяване на наемането и спря някои от разширенията на складовете си, предупреждавайки, че е наела прекалено много служители по време на пандемията.

Amazon също така предприе стъпки за затваряне на някои части от бизнеса си, отменяйки проекти като личен робот за доставка.

Цената на акциите на Amazon падна с повече от 40% тази година, тъй като се бори със забавянето на онлайн продажбите. Други големи технологични компании вече обявиха големи съкращения, тъй като намаляват разходите.

Припомняме, че Meta, която притежава Facebook, Instagram и WhatsApp, обяви, че ще съкрати 13% от работната си сила. Имаше и масови съкращения в Twitter, след като Илон Мъск закупи социалната мрежа.

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter

Той планира да намали броя на работниците в компанията от 7500 на около 2000 души