В района на украинската столица Киев и областта тази нощ е била задействана системата за противовъздушна отбрана и са чути експлозии. Това се казва в съобщение, публикувано в канала Telegram на Киевската областна военна администрация.

"В Киевска област работят сили за ПВО", се отбелязва в текста. Няма предоставени подробности.

Въздушна тревога е обявена във Виницка, Житомирска, Киевска, Николаевска и Хмелницка области. В същото време в Киев не са разпространени предупреждения за заплаха от въздуха.

След близо три часа работа на противовъздушната отбрана в Украйна, генералният щаб на ВСУ съобщава, че Русия е атакувала с 24 дрона, като от тях 17 са свалени - в Одеска, Николаевска, Кировоградска, Хмелницка и Житомирска област.

В сводката не се дават подробности за взривовете в столицата.

За последното едно денонощие на фронта са се случили 76 бойни сблъсъка.

Украйна е свалила 17 руски дрона, нова атака по Харков
Обновена

Украйна е свалила 17 руски дрона, нова атака по Харков

Пет жертви на обстрели в Донецка област

Припомняме, че това е поредна нощ на руски удари в Украйна. 

И миналата нощ Русия атакува Украйна през нощта със 17 ударни безпилотни самолета от типа "Шахед". Украинските военни твърдят, че всички дронове са били свалени.

Ръководителят на Международната агенция за атомна енергия на ООН Рафаел Гроси потвърди, че на територията на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ) се е взривил дрон.

Трима служители на ЗАЕЦ бяха ранени в резултат на обстрел на централата от украинските сили, един от тях беше тежко ранен. Това съобщи по-късно ТАСС, като цитира изявление на държавната корпорация "Росатом".

Шестима загинали при пореден руски удар по Харков
Обновена

Шестима загинали при пореден руски удар по Харков

Дроновете са били насочени към жилищни райони

Ръководителят на Харковската областна администрация Олег Синегубов съобщи за трима пострадали от удара с дрон през нощта срещу Харков.