Президентът на САЩ Джо Байдън обижда целия народ на Руската федерация с нападките си срещу руския му колега Владимир Путин. Това е недопустимо за лидер на страната.

Това каза руският посланик в САЩ Анатолий Антонов, цитиран от ТАСС. 

"Смятам подобно поведение за неприемливо за всеки отговорен политик, а още по-малко за лидера на страната. Словесната грубост и опитите за самоутвърждаване за сметка на имиджа на нашия президент отразяват гнева на Вашингтон поради факта, че Русия, на езика на американците, оспорва "световния ред, основан на правила", каза Антонов, чиито думи бяха цитирани в събота от пресслужбата на руската дипломатическа мисия.

Припомняме, че по-рано в събота Байдън пред възпитаници на Военната академия на САЩ в Уест Пойнт, Ню Йорк, направи поредното обидно изказване за руския лидер, наричайки го "жесток тиранин".

Байдън подчерта критичната роля на САЩ за Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион

Байдън подчерта критичната роля на САЩ за Израел, Украйна и Индо-тихоокеанския регион

Той направи изявлението в реч във Военната академия на САЩ "Уест Пойнт"

"Време е местните управляващи да се примирят с факта, че ще продължим да водим самостоятелна и суверенна политика, основана на националните интереси", подчерта Антонов. Според него с нападките срещу Путин Байдън "обижда целия руски народ, който демонстрира непоклатимо единство около държавния глава".