Англия и Германия не успяха да се победят в контрола, завършвайки при нулево равенство на "Уембли". Липсата на попадения не бе закономерна, имайки предвид достатъчното ситуации, които двата отбора създадоха, съответно пред вратите на Джордан Пикфорд и Тер Щеген.

Играчите под рамката обаче показаха невероятна класа и спасиха всичко, което има да се спаси, както гласи едно от старите футболни клишета.

Англия - Германия 0:0, страхотни спасявания на двамата вратари
на живо

Англия - Германия 0:0, страхотни спасявания на двамата вратари

Двата отбора ще играят контрола на "Уембли"

Двубоят започна с натиск на англичаните, които още във 2-ата минута имаха възможност да се разпишат. Джейми Варди центрира остра топка успоредно на голлинията, която попадна в Трипиър, но футболистът на Тотнъм от близка дистанция, макар и под ъгъл, не успя да оцели очертанията на вратата.

Постепенно германците установиха контрол върху мача и пренесоха събитията в половината на своя домакин.

Снимка 323046

Източник: GettyImages

Това доведе до няколко опасности пред Джордан Пикфорд, който в средата на полувремето, в рамките на няколко минути предотврати сигурни попадения във вратата си.

Първо Лирой Сане нацели напречната греда с хубав удар от дъгата пред наказателното поле. 

Малко по-късно пък Джошуа Кимих бе изведен отляво в наказателното поле, ударът на футболиста на Байерн бе отразен от Пикфорд, топката попадна в Сане, който я прати към вратата, но защитник на Англия изби от голлинията! Тимо Вернер също не успя да преодолее вратаря на Евертън малко по-късно, макар че нападателят на РБ Лайпциг остана очи в очи с него след извеждащ пас на Месут Йозил!

В последните 5 минути пък Англия можеше да вкара, макар и нелогично, на фона на случващото се на терена до този момент.

Дебютантът Тами Ейбрахам бе намерен в наказателното поле, нападателят на Суонси се обърна и стреля, топката рикошира, но мина на сантиметри от целта.

Снимка 323045

Източник: GettyImages

Лофтъс-Чийк също опита късмета си с удар от дъгата пред наказателното поле, но топката не намери очертанията на вратата.

Второто полувреме започна ударно.

Киерън Трипиър центрира перефктно от десния фланг към Джейми Варди, който стреля с глава, но Тер Щеген изби топката от голлинията! След това последваха няколко смени и в двата отбора. Това се отрази на на темпото на игра, което видимо спадна.

В добавеното време на мача Лингард можеше да донесе успеха на "трите лъва", но след статично положение и рабъркване в наказателното поле, прати топката над вратата.

В крайна сметка 0:0 между Англия и Германия на "Уембли".

Снимка 323044

Източник: GettyImages