БСП ще проведе поредица от срещи с граждански организации, браншови съюзи, работодатели и синдикати, съобщават от партията.

На срещите ще бъдат обсъждани приоритетите, които трябва да залегнат в работата на бъдещето правителство, както и актуализацията на бюджета.

Първите срещи ще бъдат проведени в Народното събрание днес от 12.00 часа с Конфедерация на българския туристически бизнес и Алианс на туристическата индустрия в България и от 14.00 часа със Синдикална федерация на служителите в МВР.

Вчера от БСП разговаряха с представители на "Изправи се.БГ! Ние идваме", а утре на разговор са поканени от "Демократична България", в сряда от "Има такъв народ".

Поканите стоят въпреки позицията на "Има такъв народ" и "Демократична България", че няма да подкрепят правителство, излъчено от социалистите.

БСП и ИБГНИ са съгласни на кабинет, ако ИТН склонят

БСП и ИБГНИ са съгласни на кабинет, ако ИТН склонят

Имат еднакви виждания по политиките

След като отново получи третия мандат за съставяне на правителство, както и в предишното 45-то Народно събрание, което също не успя да състави правителство и се стигна до предсрочните избори на 11 юли, Корнелия Нинова заяви, че БСП ще подходи с "разум, мъдрост и спокойствие" при процеса за съставяне на правителство, а от столетницата ще се бори за стабилно мнозинство в Народното събрание.