Ученици почетоха Левски в парламента. Децата от 8 клас на 105 училище в София и са на гости на законодателния орган по покана на Патриотичния фронт.

Децата са преписали тефтерчето на Васил Левски и връчиха преписа на „патриотката" Султана Петрова.

Левски е единствената личност в историята на България, за която българите не са разединени, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Това е най-великият българин, изтъкна той.

„Войводата" обаче критикува политическата ни класа, заявявайки, че за Апостола политиците ни се сещали само на днешната дата. В кабинетите на почти 90% от политиците имало портрет на Левски, но те дори не са чели тефтерчето на Апостола.

Левски не се е борил за абстрактни хуманни ценности, заяви още патриотът. Той се е борил за българската национална кауза, обясни Каракачанов. Заветът на Апостола бил в свободна България всички да са равни, но при спазване на българския закон.

На България са необходими добри българи, убеден е лидерът на ВМРО. Той се оплака от турските и индийски сериали, както и от лъскави коли, които дават по телевизията, защото децата придобивали грешни ценности.

25 години се лутаме на кого да подражаваме, каза Каракачанов. Левски е примерът, подчерта той.

Валери Симеонов пък призова в своите мисли да поискаме прошка от Апостола за това, което сме могли, а не сме направили за България.