Аз още не съм станал президент, но и служебен премиер няма да бъда отново.

Това заяви в студиото на Нова телевизия проф. Огнян Герджиков. Той коментира настоящата ситуация със заявката за връщане на мандата от "Има такъв народ" като цунгцванг. По думите му държавният глава би трябвало да търси фигура, равно отдалечена от всички политически сили.

Вероятно Слави Трифонов иска 240 депутати, но няма да му се получи. Неговият ход е изненадващ, но може и да не е добър, посочи Герджиков.

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Слави Трифонов вижда неизбежна катастрофа, ако опита да състави кабинет

Ако ИТН направят правителство сега, щели да са зависими от доказано компрометирани политически субекти

Влизаме в политическа криза. Може да доведе до въртележка, която да доведе до срив. Да не дойде политическа пандемия, след здравната пандемия. Това ще се отрази зле, предупреди бившият служебен премиер и депутат.

Той не очаква при едни нови избори качествено различен парламент. Евентуално патриотите ще минат бариерата, а и партията на Васил Божков може да влезе като парламентарна група.

И най-добрият готвач в света не може да опече за 10 минути едно агне - така Герджиков коментира бързането да се промени Изборния кодекс. Бързата и непрестанна промяна на законите води до нестабилност и гони инвеститорите от България. Чуждите инвеститори бягат от България, българите бягат в чужбина. "Това е голямо безобразие - бързането с промените в законите", допълни Герджиков.

Въвеждането на мажоритарната система може да се окаже тежко изпитание за България, заяви Огнян Герджиков и допълни, че макар и да не е специалист в тази област, има силни резерви към тази система.

Проф. Огнян Герджиков не изключва служебен кабинет

Проф. Огнян Герджиков не изключва служебен кабинет

Новите партии искат да се ударят в гърдите с новите законопроекти

анкета

Какво правителство ще имаме?

Виж резултати

На ГЕРБ 10.4%

На ИТН с плаваща подкрепа 20.6%

Всички срещу ГЕРБ 14.1%

На БСП и ДПС 2.1%

Служебно правителство 52.8%