Свинаров Военният министър Николай Свинаров опроверга твърденията на Военно-апелативната прокуратура, че магистратите не са били сезирани от Министерството на отбраната за сделки за незаконен износ на специална продукция на търговищкия клон на “Терем” за ембаргови държави.

Всички документи са в прокуратурата, мога да покажа, обърна се Свинаров към парламентарните журналисти. Според него първият подаден в прокуратурата сигнал за подобен незаконен износ на специална продукция, датиращ от 2000 година, не е за нарушение относно ремонта на покрива на една от базите в завода, както твърдят от Военно-апелативната прокуратура.

Не е така, сигналът е за сделка на “Терем”, подчерта министър Свинаров. Той отново заяви, че разполага с всички документи по сигналите, изпратени до прокурора, и дори ще ги предостави на медиите.

Надявам се, че всички сигнали, които са пристигнали в прокуратурата, ще бъдат обобщени, каза още военният министър.

Нямам никакви проблеми с прокуратурата. Ако тя има проблем с мен, ние ще го решим, декларира Николай Свинаров. Той подчерта, че няма да допусне създаването на напреженеи между институциите, в случая между Министерството на отбраната и Военно-апелативната прокуратура.