emaxpress
2-годишно дете е починало вчера сутринта в МБАЛ „Св. Марина". Предния ден момченцето е било оперирано в болницата от преплитане на червата.

То е било прието в детското отделение на МБАЛ „Св. Анна" в понеделник късно следобед с повръщане.

Първоначално му била поставена диагноза „остър гастрит", а по преценка на лекарите започнали вливания. Въпреки че направените изследвания не показвали съществени отклонения, детето започнало да се влошава.

Час преди полунощ в понеделник, по преценка на дежурния екип от педиатри, то било спешно откарано в интензивното детско отделение на МБАЛ „Св. Марина", информира Varna24.bg

Състоянието му обаче не е станало по-добро. Възможно е усложнението да се дължи на възпаление следствие от преплитането на червата, което не е останало ограничено в корема и червата, коментираха специалисти.

Родителите на детето, които са от варненския квартал „Владиславово", са в шок от трагедията. Те са категорични, че искат да разберат дали в случая не става дума за лекарска грешка.

Назначена е аутопсия и вътрешна лечебно-контролна проверка. Прокуратурата също е образувала дело и ние ще им предоставим цялата документация по случая", каза изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Марина" проф. д-р Красимир Иванов.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост. Разследването се намира в начален етап и не може да се каже нищо повече, каза зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.