катастрофа 21-годишен мъж почина при катастрофа и 17-годишен младеж е в кома, след като два мотоциклета се удариха челно, управлявани от неправоспособни водачи, съобщи пресцентърът на МВР.

Катастрофата е станала в полунощ на пътя между селата Веселиново и Завой в община Тунджа, в района на жп прелеза. На мотор CZ 350, управляван от неправоспособния Галин Г. от село Завой, са се возили още две момчета ( на 17 и 18 години). Другият мотоциклет, без регистрационен номер, е управляван от 17-годишният Георги, също от Завой.

В следствие на удара в спешния център в Ямбол са откарани в кома двамата младежи. По-късно единият почива, а другият е с опасност за живота.

Междувременно у Георги криминалистите намерили самоделно огнестрелно оръжие – пистолет с неустановена марка и модел , без фабричен номер, а също и 2 флоберкови патрона.
Причините все още са в процес на изясняване, но е сигурно, че и двамата самонадеяни мотоциклетисти са пътували без предпазни каски, коментират от МВР.

51-годишен мъж загина вчера край севлиевското село Сенник. Снощи, в късните вечерни часове Джеват М. карал мотопеда си “Балкан” в местността “Дядо Нешов геран” към Севлиево, когато при ляв завой излиза извън пътното платно и се удря в мантинелата. От удара мотопедистът е починал на място. Няма ранени в инцидента.

РПУ - Севлиево изяснява причините за възникналото произшествие се изясняват.

На пътя загина охранител на ремонтни съоръжения и машини, с които се извършва обновяването на пътната отсечка Созопол - Черноморец.

Вчера след призори софийски “Опел Калибра”, управляван от 29-годишния столичанин Георги А. блъска 50-годишния Стоян К. от Бургас, който умира на място.

И при този случай причина за трагичния инцидент е несъобразена скорост и употреба на алкохол от водача. По случая е образувано следствено дело.

В 19.15 часа вчера в село Златовръх лек автомобил “Фолксваген-Джета”, управляван от 37-годишният Юксел Ф. от село Нови извор е блъснал 92-годишната пешеходка Атанаска К. от село Златовръх, съобщи РДВР–Пловдив.

Възрастната жена е настанена в болница с комоцио и фрактура на таза. Има опасност за живота й.

По първоначални данни причините за произшествието са неправилно пресичане на жената и несъобразена скорост на лекия автомобил.

През изминалото денонощие в страната са станали 15 тежки пътно-транспортни произшествия, 6 души са загинали, 15 са ранените, уточниха от КАТ.

В София леките автопроизшествия са 71, тежките катастрофи в столицата са четири и при тях са ранени 4-ма души.