За шести пореден ден граждани на София протестират пред сградата на Министерски съвет. Oколо 10 000 души взимат участие в днешния протест.

И тази вечер виковете „Мафия", „Оставка", „Червени боклуци" под прозорците на премиера Орешарски не стихват. Минути преди началото на протеста хората коментираха помежду си, че искат да бъдат управлявани от хора с висше образование, които са „предложени и избрани от улицата".

Националистите от НФСБ тръгнаха из София
Още...

„Партиите-вън, те произвеждат робство", категорични са демонстрантите. Освен станалите традиционни надписи по плакатите, днес някои от хората са издигнали лозунга „Това е протест срещу наглостта". Както и досега броят на демонстрантите расте с всяка изминала минута.

По-рано днес имаше призиви във фейсбук тази вечер да не се обикалят партийните централи на ДПС, БСП и Атака, за да не бъдат обвинени хората в платено провокаторство.

За момента протестът е мирен, а полицейското присъствие е по-малко в сравнение с предишните дни.
Малко преди старта на демонстрацията в МС, друга голяма група от протестиращи от Националния фронт за спасение на България се отправи към Народното събрание.

Атакисти отново готови да бранят централата си
Още...

Днешният протест е украсен и от парад от хора с носии и с четнически дрехи, нарамили дървени пушки. Те са предвождани и от оръдие, което представлява умален модел на Черешовото топче.
Шествието е съпровождано от звуци на тъпани с кукерски чанове. Протестиращите посрещнаха с бурни аплодисменти и изпратиха „парада" с аплодисменти.

Демонстрантите издигнаха огромен плакат с надпис на английски, който гласи: „Партията на европейските социалисти, запитайте се кой е вашият лидер, време е да се събудите".

"Няма катарзиз без истинска оставка на кандидата н олигархията Пеевски" - с това послание пък в шестия ден от протестите се включиха активистите от "Модерна България". Друг техен плакат пък напомня, че без промени в изборното законодателство, резултатът от нови избори ще повтори сегашния парламент.

Други, държаха лозунг, изобразяващ Сергей Станишев като шут, изкачващ от кутия и надпис „ПЕС, не са ни нужни играчките ви".

Няколко младежи бяха донесли пластмасова маса, под която се скриха с виковете „ГЕРБ ни я плати".

Те обясниха, че това е заигравка с „изпълнението" на лидера на Атака Волен Сидеров от по-предната вечер. Масата, поясниха те, символизира неговата страхливост.
Хората около тях се присъединиха към инсценировката, скандирайки силно „Извини се, бе!".

Както и предните вечери и сега протестиращите се отправиха към „Орлов мост", преминавайки през парламента.

Пред сградата на Народното събрание те се засякоха за кратко с демонстрантите от НФСБ, които обаче бяха силно охранявани от полицаи. До сблъсъци не се стигна. Хора от големия протест освиркаха с възгласи „У-у-у-у!" симпатизантите на Валери Симеонов.