Часове следа като от партия ДСБ обявиха, че излизат в опозиция, но излъченият от тях здравен министър Петър Москов остава в управлението, премиерът Бойко Борисов изрази подкрепата си за него. "Искам да благодаря на Пепи Москов, че остава на поста здравен министър и че ще довърши започналата тежка здравна реформа", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти край Разлог, пише "24 часа".

Борисов си призна, че по време на първото управление на ГЕРБ (2009-2013) здравната реформа не e тръгнала. "Смених четирима министри тогава, но нищо не се случи. Беше като оня виц, в който трънчанинът все рязал и рязал и все по-късо му ставало. Така и аз сменях и сменях, и все не тръгна", допълни Борисов.

Борисов подчерта, че Москов, освен добър министър, е и негов приятел, защото има добри идеи за развитието на здравеопазването и е много интелигентен. 

Москов останал министър, за да предотврати предсрочни избори – били опасни

Москов останал министър, за да предотврати предсрочни избори – били опасни

Предсрочните избори са по-опасна възможност от всичко друго

Оттеглянето на подкрепата на правителството от страна на ДСБ той коментира като започваща президентска кампания от страна на лидера им Радан Кънев.

Припомняме, седмица преди местния вот - 25 октомври т.г., Радан Кънев намекна, че може да се кандидатира за президент. От ДСБ поискаха вътрешни избори и единен кандидат с ГЕРБ. Според кулоарни слухове преди време ДСБ са обмисляли варианта дали да подкрепят Росен Плевнелиев за втори мандат.

ДСБ няма министър, решението на Москов е лично, отсече Радан Кънев

ДСБ няма министър, решението на Москов е лично, отсече Радан Кънев

ДСБ не били на власт, категоричен е той

Премиерът заяви, че е разговарял с министрите си. "Мисля, че всеки от лидерите отговаря за своята партия. От сутринта говорих с всичките си министри, които по една или друга линия са по-свързани или по-несвързани с Реформаторския блок, защото през това време, което сме работили, те винаги са били мои и аз техен – били сме един много добър екип", каза министър-председателят.

"Даже и областният на София Веско Пeнев ми звънна сутринта да ми каже, че ако аз нямам някакви претенции към него – искат всички да си работят. Това не са детски игри – днес така, утре иначе”, допълни Борисов.