Полицията е идентифицирала всичките 19 тела на загиналите при руската атака срещу хипермаркет "Епицентър" в украинския Харков и издирването е приключило.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко съобщи това в Telegram, цитиран от "Укринформ".

Той информира, че "12 мъже и 7 жени са загинали в резултат на ударите в обикновен хипермаркет в Харков. Сред жертвите има 17-годишно момче и 12-годишно момиче. Други 54 души са ранени", добави Клименко.

Убити и ранени при атака срещу хипермаркет в Украйна

Убити и ранени при атака срещу хипермаркет в Украйна

Зеленски напомни на западните партньори за военната помощ

"Издирвателните операции в строителния хипермаркет в Харков са завършени. Полицията е идентифицирала всички 19 тела на загиналите в резултат на руски въздушни удари, извършени от руските военни в събота, 25 май", каза Клименко.

По думите му жертвите са издирвани денонощно сред пепелищата с помощта на специална апаратура, като бързо са идентифицирани с помощта на ДНК лаборатория.

27 май ще е ден на траур в Харков

27 май ще е ден на траур в Харков

14 души са убити от руска ракета

"Криминалистите направиха над 100 експертизи. Полицията беше потърсена от 16 роднини на изчезналите, които предоставиха биологични проби за изследване. Ангажирахме и кинолози - куче-следач откри едно тяло и един фрагмент. Благодарен съм на всички за работа", добави министърът.

Припомняме, че 27 май за ден на траур в памет на загиналите при руските удари срещу строителния хипермаркет "Епицентър".

Украинските власти твърдят, че руските военни са ударили хипермаркета в Харков с управляеми авиационни бомби.

Президентът Володимир Зеленски осъди атаката срещу цивилни лица и обекти.