49-то Народно събрание като предишните няколко парламента приключва мандата си предсрочно, прави го по сходен начин с обиди, но без убедителни резултати. Максималното производство на хули, обиди и заклинания не води до политически, икономически и обществен план. Това мнение изрази в декларация от трибуната на Партийния дом депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. С декларации по традиция излязоха освен от ГЕРБ-СДС, и от БСП, ИТН и Възраждане.

По-добре ли е икономическото, финансовото, състоянието на обществената и медийна среда след този експеримент, в който участваме всички заедно няколко парламента и години, запита Биков.

Според него няма подобрение в работата на законодателния орган.

Тома Биков се надява, че след предсрочните избори българският политически живот ще се върне към правилата на демократичната политика и ще спре да експериментира неуспешно, ще спре да прилага иновации и ще се върне на правилата, изковани отпреди 300 години. В демократичния свят управлението се доминира от спечелилите обществено доверие, а не от тези, които казват, че винаги са прави, каза Биков. Той смята, че хората ще дадат ясен знак за нормализация в страната.

ИТН очаква ДПС да кумуват за нова сглобка

ИТН очаква ДПС да кумуват за нова сглобка

49-ото НС трябва да си ходи

Той е на мнение обаче, че политическата криза не пречи на хората да работят и да увеличават БВП, но със сигурност им пречи да живеят предвидимо. Опитът за революционна ситуация приключва без успех, моделът бе демонтиран, но се оказа, че революционерите нямат потенциал да формулират и монтиран нов модел, разкритикува Тома Биков управлението на ПП-ДБ.

Тома Биков се надява народните представители да осъзнаят, че легитимността на институциите зависи от общественото доверие, а не от свръхцелите на отделни политици, отвъд заблудите на изпълнимите желания. ГЕРБ ще се въздържат да участват в конфронтация по отношение на техни партньори и опоненти партньори, като ще водят позитивна предизборна кампания.

Биков се надява 50-ото Народно събрание да бъде ангажирано с проблемите на хората, а не с личностните проблеми на депутатите.

Нинова за 49-то НС: Нямаше променена мафия, а мафиотизирана промяна

Нинова за 49-то НС: Нямаше променена мафия, а мафиотизирана промяна

Отива си най-вредният парламент