Няма никакви условия нашата коалиция да подкрепи правителство на Бойко Борисов. Всички допирни точки, свързани с реформи, бяха изгорени от ГЕРБ. Това заяви пред журналисти преди първото заседание на 50-ото Народното събрание председателят на "Да, България" в оставка Христо Иванов, цитиран от БНТ.

"Правителство имаше, имаше работеща формула, защо я счупи, за да ни закара на тези избори. И сега се оказа насаме с Пеевски и се гърчи", изтъкна още той. По думите му, ако бъде излъчено правителство, то ще е кабинет на споделената отвратителност, защото Делян Пеевски ще консумира властта, а останалите ще споделят ефектите от отвращението на гражданите.

(Не)възможните преговори

(Не)възможните преговори

За да има правителство е много важно всяка от формациите в евентуалното парламентарно мнозинство да може да разказва новата изпълнителна власт

"Трябва да мислим за избирателите. Очевидно трябва да развием коалицията, да я надградим и тя да покаже, че може да разбере посланието на избирателите и да се промени", каза още Христо Иванов.

По-късно стана ясно, че той е подал заявление в деловодството на парламента за прекратяване на пълномощията му като народен представител. Информацията е потвърдена от пресцентъра на парламента. Иванов заявява желание въпросът да бъде включен незабавно в дневния ред на НС, съобщи БТА.

Христо Иванов напуска НС веднага след клетвата си като депутат
Обновена

Христо Иванов напуска НС веднага след клетвата си като депутат

Но от никъде не си тръгва и ще продължи да оказва съпротива на това, което следва