От партия "Воля" са категорично против полът да се тълкува като социална роля, вместо като биологичен термин, се казва в становище от политическата формация.

Партията на Марешки е против тежката и важна тема за домашното насилие да бъде използвана като параван за прокарване на появилата се през последните години идеология за трети и други полове.

МС изпраща Истанбулската конвенция в Народното събрание

МС изпраща Истанбулската конвенция в Народното събрание

Захариева и Цачева убедили патриотичния фронт, че няма заплаха за Конституцията

Според представители на партията, притесненията на хората са основателни. Текстът на документа наистина е важен. Той е стъпка напред за вземане на още по-ефективни мерки за насилието над жени и момичета, но е неприемливо пределението за пол извън биологичното и изучаване от подрастващите на "нестереотипни роли на пола".

Отхвърлянето на текста в тази му част не означава липса на толерантност, а загриженост за българските семейни ценности и най-вече за психиката на децата ни.
Равноправието между мъжете и жените, борбата с агресията и насилието не само в семейството, но и в обществото като цяло, е приоритет.
Това не означава да приемаме безкритично всички новопоявили се идеи, които могат да имат непредвидими последици за нацията ни, пишат от партията на Марешки.

Женски организации защитават Истанбулската конвенция

Женски организации защитават Истанбулската конвенция

Истанбулската конвенция не третира гей браковете, според женски организации

Припомняме, омбудсманът Мая Манолова се обяви в защита на Истанбулската конвенция. От БСП и от ВМРО не искат документът да се приема от парламента и категорично осъждат новите ценности, които постепенно биха се приложили след одобрението на документа. От СДС са против приемането на самата Истанбулска конвенция, но искат добрите текстове за защита на жените от насилие да бъдат приети в българското законодателство.

Осем министри от третия кабинет "Борисов" също гласуваха против Истанбулската конвенция.