Факти за мащабно и незаконно харчене от кабинета на Бойко Борисов за командировки, извадиха от партия „Движение на България на гражданите".

Няколко елемента на командировъчните са пропускани от кабинета, включително и от Бойко Борисов и Цветан Цветанов - липсва задача на командированото лице и ръководител, предложил командировката. Веселин Вучков, заместник на Цветанов, се оказва рекордьор по командировки в МВР. Не се уточняват целите на задграничните му посещения.
Според Калин Томов, водач на листата на ДБГ за Пловдив град, тези пропуски се правели нарочно.

За пример той показа командировъчното на Вучков в Индия, където липсват важни елементи. Оказва се, че пропуски се правили и в МС. За участие в церемония по награждаване на най-добрите полигони в света по мотокрос в Денвър е изпратен Румен Миланов, съветник по сигурността на Бойко Борисов. За същата цел спортният министър изпраща заместника си. 7416 лева похарчило спортното ведомство за откриване на българска чешма в Лондон.

Това са лентичките на г-н Борисов, изтъкна Калин Томов.

МРРБ пък изпраща със самолет до Косово съветника на Лиляна Павлова като тук парите не са от държавния бюджет, а са за сметка на Главболгарстрой. За мен това е конфликт на интереси, изтъкна Калин Томов и припомни, че тази фирма печели най-много поръчки в строителството. Разноските на делегация от 7 души от МИЕТ до Букурещ, включително и двама шофьори, се поемат от Мини Марици Изток и АЕЦ „Козлодуй".

Експертите на МЗХ заминават за селскостопански панаир до Брюксел, но странно в делегацията за панаира преобладават танцьори и промоутъри. Кабинетът на г-н Борисов е бил кабинет на екскурзиантите, категоричен бе Калин Томов. Служебното правителство е правителство на ГЕРБ, само че говорещо чужди езици, коментира Калин Томов. Според него служебният кабинет е замел далаверите на ГЕРБ и припомни, че от ДБГ са настояли служебният кабинет да разкрие харчовете на управлението на Бойко Борисов.
10 милиона лева годишно струват на данъкоплатците задграничните посещения на предходния кабинет, недоволни са от партията на Меглена Кунева.

Димитър Танев, водач на листата за Пловдив Област обясни, че МС изхарчил 394 000 лева за командировки през 2010, 2011г. - 627 хил. лева, а 986 хиляди лева са изхарчени през 2012 г. През миналата година 9,6 милиона всички ведомства са похарчили за задгранични пътувания. Външно е първенец по посещения в чужбина. След него се нарежда МВР с над 4 милиона лева за периода на цялото управление. Съветникът на Борисов Ангел Чолаков се разписва с 64 командировки за над 220 дни.

Заместник-екоминистърът и настоящ водач на листата на ГЕРБ в Бургас Ивелина Василева прекарала 135 дни в чужбина. Заместник-министърът на икономиката с ресор туризъм Иво Маринов само за 2012г. е прекарал 77 дни в чужбина. От партията на Меглена Кунева са категорични, че не пенсионерите са изяли фискалния резерв, а безхаберието на Бойко Борисов. От ДБГ определиха тези скандални харчове като „розовите БМВ-та на Борисов". Припомняме, бившият военен министър Николай Свинаров се „разписа" с розови БМВ-та за армията ни.