"Служебното правителство предприема стъпки да смени ръководството на БСП", но БСП няма да участва в процедура по импийчмънт срещу държавния глава. Това заяви Румен Гечев от БСП в студиото на БНТ.

Той запита защо се преследват кадрите на БСП, а кадри, които имат отношение към ключови въпроси за България и носят отговорности за външната политика, не се преследват, запита Гечев.

Лечева категорична: Президентът по никакъв начин не е уязвил БСП

Лечева категорична: Президентът по никакъв начин не е уязвил БСП

Тя призова ръководството на партията да се концентрира върху изборите

По каква причина се назначава един външен министър (Теодора Генчовска - б.р.) за заместник-министър на отбраната? Кой беше министър на енергетиката, запита Гечев. БСП са обезпокоени от това, че се правят масови кадрови промени от служебното правителство, насочени срещу кадри на социалистите. Целта била да се влоши резултата на изборите на БСП.

Избирателите много внимателно трябва да внимават за кого гласуват на изборите на 2 октомври, призова Гечев. БСП застанали на страната на промяната в предишното управление и вместо да кажат: "Мутри стойте си на власт", казали "Мутри вън".

Шефът на НКЖИ обяви, че е заплашван от БСП

Шефът на НКЖИ обяви, че е заплашван от БСП

А Гергана Алексова била освободена заради несправяне с работата

Негативите от управлението на четворната коалиция е, че партньорите не се вслушаха в препоръките ни за Република Северна Македония, за изгонването на руските дипломати, посочи Гечев.

БСП не е разочаровала избирателите си от участието си във властта, смята той.

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Корнелия Нинова: Радев два пъти предаде БСП

Сдаде поста на уволнения от нея шеф на ВМЗ Сопот

В БСП се оказали прави, като изрично предупредили, че провеждането на енергийна политика на базата на идеологически щампи ще доведе до тежки икономически загуби, обясни Гечев. Проблемът с "Газпром" е проблем на ЕС, включително и на България, но когато политиката се бърка с икономиката, идеологически щампи и чужда воля, то тогава резултатите са трагични, посочи той.

БСП не е търговски представител на "Газпром". "Газпром" никога не е спирал подаването на газ към Европа, заяви Гечев.

Няма напрежение между БСП и Радев, уверява Свиленски

Няма напрежение между БСП и Радев, уверява Свиленски

БСП се готвили за друг тип тържества на Бузлуджа

"В интерес на България е да последва другите страни от ЕС да открие сметка в рубли, без да променя договора с "Газпром", настоя той и допълни, че ако бяхме като другите 23 страни от ЕС, открили втора сметка в рубли, нямало да имаме проблем с газовите доставки.

Припомняме, още в първите дни на служебния кабинет, воден от Гълъб Донев започнаха рокади на различни служби както в сигурността, така и в интелектуалната собственост.

До този момент са сменени шефът на Гранична полиция Деян Моллов, на Националната полиция Венцислав Кирчев, на агенция "Митници" Павел Тонев, на Патентното ведомство Таня Митова, на Главна инспекция по труда Елена Аврамова. 

Служебният кабинет върна и 17 областни управители.

Кабинетът на Гълъб Донев бе назначен на 2 август 2022 г. за служебен премиер, което може да е около 3 месеца.