Да се внушава, че заради ДСБ ще има предсрочни избори е най-голямата обида, която Борисов може да си нанесе сам. Това заяви пред БиТиВи евродепутатът Светослав Малинов от ДСБ.

Той смята, че заплаха за стабилността на правителството няма. В Реформаторския блок обаче имало по-радикално крило, което в момента не може да удържа повече, защото виждало неоткровеност и зависимост на премиера.

ДСБ снемало доверието си от определени реформи. Доверието към премиера било тежко накърнено.

Аз лично загубих доверие в Бойко Борисов, призна Светослав Малинов.

Той посочи, че от партията уважават решението на Петър Москов да остане като здравен министър в кабинета на Бойко Борисов, макар че ДСБ реши да излезе в опозиция.

Партията подкрепя Москов и реформите му. Малинов не вижда как може ДСБ да подкрепи вот на недоверие.

Припомняме, вчера Корнелия Нинова обяви намерението на социалистите веднага след Нова година да атакуват кабинета с вот на недоверие, като една от вероятните теми е именно здравеопазването. Така щели да тестват дали ДСБ действително са в опозиция.

По думите на Светослав Малинов никой нямало да прости на Реформаторския блок и ДСБ, ако не били направили искрен опит да работят заедно с ГЕРБ и да изтласкат важните за страната промени. Но никой нямало и да им прости, ако не били дали знак, че случващото се не им харесва.