28 лица са задържани при специализирана полицейска операция в област Бургас. Четири от тях са арестувани за нарушения на изборния процес и политическите права на гражданите, за което са образувани 4 досъдебни производства.

Проверки са извършени на територията на общо четири общини - Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе. Тефтери с имена и лични данни са иззети при проверка на едно лице от бургаския кв. "Долно Езерово" и на други две от Поморие. В села от община Сунгурларе е установено едно лице, извършвало лихварска дейност. Предполага се, че той опрощавал заемите в замяна на гласуване за определена политическа сила.

Акцията на МВР се провежда от 6 ч. тази сутрин и е срещу битовата престъпност, купения вот и миграционния натиск. Към 14 ч. контрол е извършен над 819 души и 606 моторни превозни средства.

Проверяват се общо 15 сигнала за купуване на гласове. Полицейските служители са взели под прицел както частни адреси, така и заложни къщи, търговски обекти, предоставящи продукти на "версия", пунктове за черни и цветни метали, питейни заведения и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност - общо 130 обекта.

В продължаващата полицейска операция са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", бургаската жандармерия и НАП - Бургас.

19 души са арестувани при спецакция в Бургаско

19 души са арестувани при спецакция в Бургаско

Образувано е бързо производство за купуване на гласове