Дирекцията на Природен парк "Беласица" към Изпълнителна агенция по горите организира поредното почистване на планината Беласица.

Сборният пункт е стадиона в гр. Петрич, съобщиха от пресцентъра на МЗХ. Над 100 доброволци от граждански сдружения, училища и държавни институции от град Петрич ще се включат в инициативата "Да живеем на чисто".

Това е третото почистване на планината за тази година, което се организира от парка. Традиционно кампанията ще обхване най-замърсените места. Екипите от доброволци ще работят около младежкия дом, алеята на здравето и най-посещавания маршрут от града до хижите Беласица и Конгур. В почистването може да участва всеки.

Инициативата е повод за неформално образование на младите природолюбители в опазването на околната среда, разделното и безопасно събиране на отпадъци. За доброволците са осигурени чували и ръкавици. Също така е организирано и извозването на събраните отпадъци.

От Дирекцията на парка са се погрижили и за доброто настроение на участниците. Ще бъдат организирани различни викторини и забавления. Организаторите са осигурили и награди за участниците в почистването.