Григор Димитров срещна голяма съпротива от корееца Хьон Чун, но все пак успя да се наложи в четири сета: 1-6, 6-4, 6-4, 6-4.

Липсата на концентрация и подценяването на противника си изиграха лоша шега с българина в началото на мача. Това даде самочувствие на представителя на азиатския континент и мачът продължи повече от 2 часа и половина.



Първият сет се разви кошмарно. Григор спечели с лекота подаването си и вероятно си помисли, че мачът ще е лесен.

В следващите шест гейма само кореецът играеше, а нашият тенисист се чудеше какво става и правеше грешка след грешка.

Димитров бързаше, а кореецът играеше търпеливо и успешно, чакайки грешки на съперника. Така само за 27 минути сетът завърши с разгромното 1-6.

Снимка 273830

Източник: GettyImages

Във втория сет веднага се забеляза подобрение в сервисите на българина и той загуби само три точки, когато подаваше.

Обратно, при сервисгеймовете имаше дълги и оспорвани разигравания. Хасковлията проби още при първата възможност и сервисите му направиха невъзможно връщането в сета на Чун.

След 33 минути игра Григор Димитров спечели с 6-4.

Резултатът в третата част е същият, но съпротивата на Чун беше много по-голяма. Продължителността на частта беше с осем минути по-голяма.

Чун проби за 2-0, но Димитров веднага спечели подаването на противника. Последваха изравнени геймове и решителен пробив на българина за 4-3.

Четвъртият последен сет приличаше на предишните два. Първият сервисгейм на Димитров беше много труден. Той трябваше четири пъти да се спасява от пробив и го спечели с 9-7 точки.

Кореецът печелеше лесно подаванията си, докато не дойде петия гейм. Тогава хасковлията тръгна смело напред, рискува и проби за 3-2.

Снимка 273836

Източник: GettyImages

Това доведе до известно отпускане и малко неочаквано Чун върна пробива за 4-4. Гришо показа, че се намира в отлична форма и отново проби за да получи възможност да сервира за спечелване на мача.

В последния гейм Димитров успя да накара съперника си да бърка и затвори за трети път сета с 6-4.

В третия кръг българският №1 ще играе със стария си познайник Ришар Гаске. Французинът се справи лесно с аржентинеца Карлос Берлок.

Гаске е „черна котка" за хасковлията. Чак при шестата им среща в Шанхай миналата година българинът успя да спечели.

Снимка 273833

Източник: GettyImages