Асоциацията на студентите-медици в България-клон София организира Благотворителен Концерт „Здрав Дух В Здраво Тяло". Той ще се проведе от 17.30 часа днес в Зала Модерен Театър София.

Целта на проекта е да привлече общественото внимание към все по-значимия в съвременното общество здравословен и психологически проблем, който представляват хранителните разстройства, и да изрази подкрепата на студентите по Медицина към хората, страдащи от такива заболявания и към техните близки.

На концерта ще се видите кратки презентации, представени от водещи специалисти в тази област, специално представление на млади таланти и утвърдени български изпълнители като Нети, Кристо, Нели Петкова и др.

Билетите с цена 3 лв. можете да закупите на специално предназначените за това места при МУ - София, УНСС, ТУ - София, както и на място в Зала Модерен Театър София в деня на събитието.

Събраните средства ще бъдат предоставени на Център за лечение на хранителни разстройства към болница Токуда. Подкрепете борбата с хранителните разстройства и спасете живот!, призовават организаторите.

Асоциацията на студентите - медици в България - клон София (АСМБ - София) е част от Асоциацията на студентите-медици в България (АСМБ). АСМБ е самостоятелна, независима, неполитическа, неправителствена организация на студентите по медицина в България.

Важна част от дейността на асоциацията е организирането на кампании с обществена насоченост, целящи подобряване здравната култура на населението, като специален фокус са социално значимите заболявания като хипертония, ССЗ, диабет, тютюнопушене, репродуктивното здраве и превенцията на ХИВ/СПИН, туберкулоза, редки заболявания.