Войната се възвръща на територията на Русия. Зеленски намекна за атаките на руски обекти в своето ежедневно обръщение с видео в социалните мрежи.

В последните няколко дни руските власти говореха за отразяване на украинска ракетна атака в Таганрог, както и в тази нощ с дронове в Москва, както и над Крим, информира УНИАН.

По традиция украинските власти не поемат отговорност, така и сега президентът Зеленски не говори пряко за тези атаки.

Украйна става по-силна. Постепенно войната се завръща на територията на Русия, към нейния символичен център и военна база. И това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес, заяви Володимир Зеленски, който се намира в Ивано-Франковское.

Зеленски също така се обръща към украинците с призив да се подготвят за зимата, тъй като и тази зима Русия може да възобнови атаките по енергийната инфраструктура и критични обекти.

Руската агресия претърпя провал на бойното поле. Днес е вече 522 ден от както продължава т.нар. "специална военна операция", която руското ръководство беше разчело за седмица - две. Украйна остава крепка... но ние трябва да бъдем съзнателни и както и през изминалата година, така и в предстоящата руските терористи могат да удрят по нашата енергетика.

Володимир Зеленски иска местните власти да се подготвят, като се обсъждат всички възможни сценарии.

Украйна: Успешно ударихме ключов за Крим мост

Украйна: Успешно ударихме ключов за Крим мост

Продължава контранастъплението срещу руската агресия